Prisrekord for Veuve Clicquot fra havets bunn

Etter en budrunde mot den kjente amerikanske champagnesamleren Robert A. Rosania, gikk begge flaskene med 1800-tallschampagne fra skipsvraket i Østersjøen til en anonym kjøper fra Singapore.
20 Juni 2011 - 13:32

Auksjonen ble avholdt på Åland i regi av det amerikanske auksjonshuset Acker Merral and Condit, og samlet vinsamlere og champagne-entusiaster fra hele verden, skriver vinavisen.dk.

Veuve Clicquot-flasken ble til slutt solgt for 30.000 euro, cirka 235 000 kroner. Det gjør flasken til den dyreste fra champagnehuset noen sinne. I tillegg sikret den anonyme kjøperen seg en Juglar-flaske, som også ble funnet i vraket, for "bare" 24 000 euro (cirka 190 000 kroner).
Budene startet på 10 000 euro (78 000 kroner).

Eksperter hadde imidlertid forventet enda høyere priser for "vrakgodset".
- Jeg er litt overrasket over at budrunden ikke gikk høyere. Hvis vi hadde hatt spekulanter som bød over hverandre, så kunne prisen steget til værs, sier champagneekspert Richard Juhlin til Bloomberg.

Eksperter tror flaskene ble produsert en gang mellom 1780 og 1830, og at den var på vei til Tsar Nicholas av Russlands hoff da skipet gikk ned en gang mellom 1825 og 1830, skriver Reuters.

- Dette sender ut et tydelig budskap om at verdens eldste drikkbare champagne selges på Åland. Vi er veldig glade for det økonomiske overskuddet fra auksjonen, som skal gå til veldedige formål som miljøtiltak for vannkvaliteten i våre hav og marinøkologisk arbeide, sier avdelingssjef ved Åland landskapsregjering, Rainer Juslin.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her