Prisrekord for Veuve Clicquot fra havets bunn

Etter en budrunde mot den kjente amerikanske champagnesamleren Robert A. Rosania, gikk begge flaskene med 1800-tallschampagne fra skipsvraket i Østersjøen til en anonym kjøper fra Singapore.

Auksjonen ble avholdt på Åland i regi av det amerikanske auksjonshuset Acker Merral and Condit, og samlet vinsamlere og champagne-entusiaster fra hele verden, skriver vinavisen.dk.

Veuve Clicquot-flasken ble til slutt solgt for 30.000 euro, cirka 235 000 kroner. Det gjør flasken til den dyreste fra champagnehuset noen sinne. I tillegg sikret den anonyme kjøperen seg en Juglar-flaske, som også ble funnet i vraket, for "bare" 24 000 euro (cirka 190 000 kroner).
Budene startet på 10 000 euro (78 000 kroner).

Eksperter hadde imidlertid forventet enda høyere priser for "vrakgodset".
- Jeg er litt overrasket over at budrunden ikke gikk høyere. Hvis vi hadde hatt spekulanter som bød over hverandre, så kunne prisen steget til værs, sier champagneekspert Richard Juhlin til Bloomberg.

Eksperter tror flaskene ble produsert en gang mellom 1780 og 1830, og at den var på vei til Tsar Nicholas av Russlands hoff da skipet gikk ned en gang mellom 1825 og 1830, skriver Reuters.

- Dette sender ut et tydelig budskap om at verdens eldste drikkbare champagne selges på Åland. Vi er veldig glade for det økonomiske overskuddet fra auksjonen, som skal gå til veldedige formål som miljøtiltak for vannkvaliteten i våre hav og marinøkologisk arbeide, sier avdelingssjef ved Åland landskapsregjering, Rainer Juslin.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen