Provosert av minister

Kokken Jon Aga ved Vega Havhotell er provosert over fiskeriminister Helga Pedersens utspill om nitrist mat i Nord-Norge.

Som følge av det inviterer han henne til å komme til Helgeland.
 
Vanvittig
- Det er helt vanvittig at fiskeriministeren går ut og skjærer alle over en kam på reiselivsmessen med delegater fra potensielle besøksland. Vi som satser på mat føler oss dolket i ryggen, sier Aga til Helgeland Arbeiderblad.
 
I forrige uke kom Arbeiderpartiets fiskeri- og kystminister Helga Pedersen med kritikk av det nordnorske kjøkkenet. En av uttalelsene var å si at man må ha flaks for å få innfridd forventningene hvis man er på gourmetreise i Nord-Norge.
 
Invitasjon
Derfor har Jon Aga tatt kontakt med Pedersen for å invitere henne til Vega Havhotell og til en kulinarisk reise mot nord.
 
- Jeg vil samle en god del av kokkene jeg kjenner, lage god mat på Vega og fortelle om hvordan vi driver, så hun kan komme og smake, sier Aga som driver hotellet sammen med sin kone Anna.
 
Guide
Deretter tilbyr han seg å være guide på en reise nordover til steder der det er en opplevelse å spise.
 
- Det er klart at det er altfor mye hamburger og pizza å få servert, det er jeg enig i, men det er det sørpå også. Hvis du ser på tettheten av menneskemengden i nord, så er det like mange gode restauranter her som i Sør-Norge. At det er så mye verre i nord er det største sprøytet jeg har hørt, sier Aga.
 
Paradoks
Det var på et foredrag under NHOs reiselivskonferanse i Oslo at kritikken kom fra Helga Pedersen. Hun mener at det er et paradoks at Norge er kjent for fisk, mens menyene er fulle av pizza og biffsnadder.
 
- Det skaper forventninger blant de millioner av turister som besøker landet vårt. Når de kommer hjem, vil de helst ha en matopplevelse å fortelle om. Men turistene er skuffet over maten de får servert, sa Pedersen under foredraget.
 
Ikke enig
Helga Pedersen trakk også fram Italia som et land Norge har noe å lære av når det gjelder fisk som lokal råvare. Det er ikke Jon Aga enig i.
 
- Italia er delt inn i regionale områder med sine mattradisjoner. Det de kan om fisk står langt tilbake for det vi i Norge kan, spesielt i forhold til smakstilsetninger, sier Aga.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen