Ukens drink

Putt jordbærene i drinken

Putt jordbærene i drinken

Putt jordbærene i drinken

Og ikke hvilken som helst drink. De kommer aller best til rette i en daiquri.
08 Juli 2015 - 12:00

Nå som sommeren kommer finnes det ikke mye som slår en Daiquiri i mine øyne, og alle nordmenns favoritt har i en årrekke vært Frozen Strawberry Daiquri.

Her er oppskrift på denne folkefavoritten

Men jeg velger heller daiqurien avkjølt på en bedre måte. Nemlig ved å bruke shakeren. Det er det som er «korrekt» for en daiquiri.

Den klassiske varianten har en lang historie bak seg og den mest brukte historien omhandler en viss Jennings Stockton Cox som jobbet med gruvearbeid byen Daiquiri i Santiago de Cuba i 1898. Herr Cox skulle som vanlig servere sine gjester en afternoon cocktail som var en tradisjonell dry martini.

Du bør også prøve denne vrien på daiquiri

Dessverre var herr Cox tom for for både gin og vermouth – så panikken spredde seg fort. Han spurte byboerne hva som kunne oppdrives, og det var deres egen sprit som var rom, lime og sukker. Dette ble ristet sammen til det vi i dag kaller Daiquiri.

Senere til er det blitt populært å tillegge frukt og gjerne blende den med is – slik at det blir en frossen drink. Jeg har valgt jordbær som er den mest kjente varianten, men altså uten blender.

 

Jordbærdaiquiri

Jordbærdaiquiri
Ingredienser

5 cl lys rom
2,5 cl limejuice
1,5 cl sukkerlake
4 cl jordbærpure

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker fylt med is.  Rist godt og sil over i et avkjølt coupetteglass eller som på bildet med en stor isbit oppi. 

Pynt gjerne et mynteblad og jordbær.

Tips 1:
Bruk en kvalitetsrom: Havana 3 Años, Plantation 3 stars eller Bacardi 44,3 % er mine favoritter.

Tips 2:
Dersom du ikke har fersk jordbærpure, blend opp jordbærsyltetøy til den blir flytende.

Tips 3:
Test ulike smaker – rabarbra er også en slager om sommeren.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her