Kanskje har du fortsatt rester etter 17. mai-helgen, ja, da bruker du dem i denne quichen - eller paien. Du kan fint bruke andre typer rester som røykt fisk, kylling, bacon eller spekemat.
Dagens rett

Har du en pakke pølser du ikke blir kvitt, bruk den i denne paien
Franskmennene kan dette med å lage pai, og dagens oppskrift hjelper deg å rydde i kjøleskapet.
26 Mai 2025 - 00:00
Quiche med pølse og cheddar

Fremgangsmåte
- Smuldre smør og mel og tilsett kaldt vann (gjerne i foodprocessor). Kjevl den ut, litt større enn formen.
- Trykk deigen ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel og stek den på nederste rille på 200 grader i ca. 15 minutter.
- Del pølsene og skjær purren i ringer. Bland egg, melk, gressløk og pepper. Dryss ost på paibunnen og hell eggeblandingen over. Legg purre og pølser på toppen.
- Stek på 180 grader til eggeblandingen er stivnet og quichen har fått en fin, gyllen farge (ca. 45 minutter).
- Denne paien gjør seg også godt på koldtbordet eller i matpakka.
- Server paien med en god, frisk salat.
Tips: Paibunnen kan du også kjøpe på pakke eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå