Quiche med pølse og cheddar
Apéritif

Quiche med pølse og cheddar

Franskmennene kan det med å lage pai. Denne oppskrift er en skikkelig deilig variant med både pølser og cheddar.

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør og mel og tilsett kaldt vann (gjerne i foodprocessor). Kjevl den ut, litt større enn formen.
  2. Trykk deigen ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel og stek den på nederste rille på 200 grader i ca. 15 minutter.
  3. Del pølsene og skjær purren i ringer. Bland egg, melk, gressløk og pepper.  Dryss ost på paibunnen og hell eggeblandingen over. Legg purre og pølser på toppen.
  4. Stek på 180 grader til eggeblandingen er stivnet og quichen har fått en fin, gyllen farge (ca. 45 minutter).
  5. Denne paien gjør seg også godt på koldtbordet eller i matpakka.
  6. Server paien med en god, frisk salat.
Tips: Paibunnen kan  du også kjøpe på pakke eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her