Rå rød muskelkraft på flaske

Når de beste druene i Douro ikke brukes til portvin, ender de opp i noen veritable røde muskelbunter.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Escada d'Oro 2003 (55871) fra Quinta do Tedo er en slik vin, men alle musklene til tross, så viser den også betydelig finesse.

Den stammer da også fra et meget lovende år for vintage portvin , 2003 byr på ufattelig sjarmerende myk og ikke minst rik portvinsfrukt.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Men mens de søte utgavene må ligge i mange år ennå, er den tørre utgaven tilgjengelig allerede nå. Selv om den både vil utvikle seg videre og ha godt av å ligge mange år ennå.

Til pepperbiffen
Den kan med fordel dekanteres slik at mer av den voldsomme mørke bærprakten kommer til syne. Den følges i dag av urter, krydder og solbærblader samt et godt emballert fatpreg og mørk sjokolade. Syrene og tanninene holder all rikdommen i sjakk og sørger for god saftighet helt til siste slutt.

Denne kraftpakken trenger tilsvarende mat, pepperbiff eller annet krydret rødt kjøtt. Med så mye innabords, har den selvsagt et godt lagringspotensial. Enkelte tørre rødviner fra Douro har holdt i mer enn femti år. De færreste av oss får oppleve denne på femtiårsdagen, men ti år er ikke så verst det heller.

Lav utbytte
Avstanden til vinene fra Vincent Bouchards oppvekst kunne ikke vært større. Han kommer nemlig fra Bouchard Père & Fils i Burgund, men valgte sammen med kona Kay å flytte til Douro i 1992. Der hadde de nemlig funnet verdens vakreste sted, en quinta fra 1700-tallet som imidlertid led av sterkt forfall. Vinmarkene på til sammen 14 hektar var A-klassifisert , altså med størst potensial for portvinskvalitet.

Eiendommen ligger ved Tedo-elven, en sideelv på sørsiden av Douro. Som ellers i denne delen av Douro ligger vinmarkene i svært ulendt terreng med skrint skiferjordsmonn. Hele atten ulike druesorter fra planter med en gjennomsnittsalder på 30 år, er det Vincent og Kay har å "leke" seg med. Jordsmonnet og topografien sørger for et lavt utbytte og dermed god kraft i druematerialet.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Escada d'Oro 2003

Produsent:
Quinta do Tedo
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
257,80 kr
Varenummer:
5587101
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen