Radiosignal erstatter strekkode?

Avery Dennison, selskapet som utvikler og leverer merkesystemer verden over, utvikler nå et nytt system som vil erstatte vinflaskers strekkoder med radiosignaler.
Redaksjonen
30 August 2004 - 01:00

I disse dager jobber Avery-selskapet med perfeksjoneringen av morgendagens prismerkesystem. Det nye systemet vil effektivt kunne erstatte dagens strekkoder, og vil heller ikke kunne jukses med.
 
Avery håper på å kunne komme markedet i forkjøp ved å være tidlig ute med teknoligien.
- Vi bør skamme oss dersom vi om noen år ikke er ledende innen dette markedssjiktet, uttalte Philip M. Neal, administrerende direktør for Avery i USA. Selskapet står bak selvklebende frimerker og regnes som verdensledende leverandør av selvklebende merkelapper og etiketter.
 
RFID, Radio Frequency IDentification, benytter en teknologi lik den man finner i bomstasjoner. Systemet vil med andre ord kunne benyttes til en rekke ulike formål, eksempelvis kjøleskap som automatisk kan si ifra dersom mat er utgått på dato.
 
Eksempelvis kan også samtlige varer i et varehus når som helst identifiseres, og derved bedre forhindre potensielle tyverier og svinn.
 
- Dette kan meget vel ha mange likhetstrekk med det internett var i 1995, sa mark Roberti, redaktør i RFID Journal, en amerikansk publikasjon som utgis fire ganger i året.
- Vi er etter stor sannsynlighet ved et vendepunkt for hvordan bedrifter jobber mot sine kunder, fortsatte han.
 

Den potensielle markedsandelen for radiostyrt produktmerking ble tidligere i år åpenbar da amerikanske Wal-Mart medelte sine leverandører om å fra neste år av utstyre samtlige kartonger og paller med radiostyrte merking.
 
Denne forespørselen igangsatte et skred av aktivitet hos potensielle leverandører av elektroniske merkesystemer, så som Hewlett-Packard, IBM og Sun. Selvsagt også hos produsenter av selve merkelappene. Avery planlegger bare i år å investere omlag 150 millioner kroner i dette systemet. Omlag 20 nye ansatte vil øke teamet for dette prosjektet til 50 personer.
 
- Vi skal bruke så mye ressurser som det trengs for å grabbe til oss en anseelig andel av dette markedet, sa Neal, som ikke regner med å tjene penger på det nye systemet de neste årene.
 
Selskapet er nok rimelig langt foran de andre viser det seg, for visstnok skal Avery allerde ha klar teknologien for masseproduksjon av slike etiketter. Men denne delen av Averys forskning er for tiden svært godt hemmeligholdt.
 
Kilde. L.A. Times

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her