Ramsay i hardt vær

Kjendiskokken Gordon Ramsay er i hardt vær. Nå anklages han for å bløffe scener i realityshowet sitt.
Redaksjonen
27 Juni 2007 - 20:00

Det er programmet Ramsay's kitchen nightmares som får kritikk etter at Gordon Ramsay er saksøkt av en tidligere deltaker i programmet. Det er Telegraph.co.uk som skriver dette.
 
Leide skuespillere
Martin Hyde var daglig leder på New York-restauranten Dillons. Dessuten deltok han på realityshowet Ramsay's kitchen nightmares. Her gir restauranteier og kjendiskokk Gordon Ramsay en hjelpende hånd til spisesteder som går dårlig.
 
Ydmyket
Nå har Hyde levert inn et søksmål mot Ramsay. Hyde påstår at han ble ydmyket og tvunget til å slutte i arbeidet for å unngå mer mishandling.
 
I søksmålet blir Ramsay også beskyldt for å ha løyet om funn av råttent kjøtt og brukt en ødelagt stol som eksempel på at møblementet på Dillons var for dårlig.
 
Dessuten skal Ramsay ha hyret skuespillere til å besøke restauranten etter hans besøk for å vise popularitetsstigningen.
 
Vil stoppe programmet
Hyde saksøker Ramsay for flere millioner dollar og mener Ramsays overdrivelser om restaurantens stand vil ødelegge Dillons' rykte. Saksøker har også bedt dommeren om å stoppe sendingen av Ramsay's kitchen nightmares på den amerikanske kanalen Fox.
 
Forbedret
Muhammed Islam som eier Dillons ville ikke kommentere aktiviteten i retten, men erklærte at restauranten er blitt forbedret etter Ramsays visitt.
 
En talsmann for Gordon Ramsay uttalte at han ennå ikke har fått lest søksmålet.
 
- Men det er et realityshow og så vidt jeg vet er ikke faking noe de gjør.
 
Anklaget før
Dette blir andre gang Ramsay blir kritisert for å produsere falsk reality-TV.
 
Han ble beskyldt for å arrangere scener da han lagde det samme programmet i Storbritannia.
 
Saken var i retten i fjor og Ramsay vant og fikk 900.000 kroner i oppreisning.
 
40-åringen har blitt verden kjent for sitt språkbruk og sin aggressive holdning mot både deltakere og ansatte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her