Raser mot skjenkestans

La Boheme i Fredrikstad får midlertidig inndratt skjenkebevillingen. Nå raser flere av stamkundene.
Redaksjonen
12 Februar 2008 - 14:00

Kundene mener at restauranten blir forskjellsbehandlet.
 
- Kommunen driver en ufin klappjakt mot byens brune skjenkesteder, hevder Rolf Opås. Han har samlet inn 70 underskrifter mot bevillingsinndragningen ved La Boheme.
 
Konflikt
Saken handler om en konflikt mellom Opås og La Boheme-eierne på den ene siden og kommunen og Securitas på den andre.
 
Bakgrunnen for det hele er kontrollutvalgets vedtak om skjenkestopp fra 25. februar til 9. mars ved restauranten.
 
En klasse fra Skjeberg Folkehøyskole var innom La Boheme i slutten av november. En av studentene ble beskyldt av Securitas-kontrolløren for å være kranglevoren og overstadig beruset.
 
Annen versjon
Men vitner som så det hele har en helt annen versjon. De sier nemlig at mannen gikk greit for egen maskin og at han ikke var i konfrontasjon med andre i lokalet.
 
For denne episoden skal altså La Boheme miste bevillingen i 14 dager.
 
Opås mener at det er skjenketaket i byen som er problemet. Man har ikke bevillinger ledige for de store, såkalt seriøse som vil inn på markedet og må derfor bli kvitt noen i "bånn", er hans påstand.
 
Bare tull
-Tull, sier konsulent Tom B. Johansen i Fredrikstad kommune. Sakens realiteter er at Securitas har vært på stedet og avdekket alvorlige brudd på alkoholloven. At det finnes underskriftslister, misnøye med kommunen og forbannelse ellers er ikke noe vi kan ta stilling til. Vi forholder oss kun til formalitetene, sier han til Demokraten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her