Raser mot skjenkestans

La Boheme i Fredrikstad får midlertidig inndratt skjenkebevillingen. Nå raser flere av stamkundene.
Redaksjonen
12 Februar 2008 - 13:00

Kundene mener at restauranten blir forskjellsbehandlet.
 
- Kommunen driver en ufin klappjakt mot byens brune skjenkesteder, hevder Rolf Opås. Han har samlet inn 70 underskrifter mot bevillingsinndragningen ved La Boheme.
 
Konflikt
Saken handler om en konflikt mellom Opås og La Boheme-eierne på den ene siden og kommunen og Securitas på den andre.
 
Bakgrunnen for det hele er kontrollutvalgets vedtak om skjenkestopp fra 25. februar til 9. mars ved restauranten.
 
En klasse fra Skjeberg Folkehøyskole var innom La Boheme i slutten av november. En av studentene ble beskyldt av Securitas-kontrolløren for å være kranglevoren og overstadig beruset.
 
Annen versjon
Men vitner som så det hele har en helt annen versjon. De sier nemlig at mannen gikk greit for egen maskin og at han ikke var i konfrontasjon med andre i lokalet.
 
For denne episoden skal altså La Boheme miste bevillingen i 14 dager.
 
Opås mener at det er skjenketaket i byen som er problemet. Man har ikke bevillinger ledige for de store, såkalt seriøse som vil inn på markedet og må derfor bli kvitt noen i "bånn", er hans påstand.
 
Bare tull
-Tull, sier konsulent Tom B. Johansen i Fredrikstad kommune. Sakens realiteter er at Securitas har vært på stedet og avdekket alvorlige brudd på alkoholloven. At det finnes underskriftslister, misnøye med kommunen og forbannelse ellers er ikke noe vi kan ta stilling til. Vi forholder oss kun til formalitetene, sier han til Demokraten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her