Raser mot Vinmonopolet

Flere aktører i vinbransjen raser mot Vinmonopolet. De mener at de ansatte ikke er interesserte i å smake på nyheter.
Redaksjonen
05 Mars 2008 - 18:00

Mandag sto så mange som 16 importører fem timer på stand i Trondheim. De hadde med seg totalt 180 nye viner. Men bare en - 1 - polansatt møtte opp, skriver adressa.no.
 
- Dette er alvorlig, både for Vinmonopolet, for bransjen og for publikum. De polansatte må ut for å skaffe seg kunnskap. Dette dreier seg om å tilegne seg varefaglig kompetanse, og når bare en polansatt møter opp er det rett og slett en fallitt, sier salgsdirektør Roy Berg-Hansen i VSD Logistics, som organiserte vinsmakingen i Trondheim mandag til avisen.
 
85 000 kroner
Importørene brukte en arbeidsdag på turen til Trondheim, de hadde tatt fly fra Oslo og noen hadde til og med betalt for hotellopphold.
 
Alt for å gi vinmonopolansatte i regionen muligheten til å sjekke ut nyhetene. Men da kvelden var over var det 180 åpnede flasker som knapt var rørt.
 
Hele seansen kostet bransjen rundt 85 000 kroner. Da er ikke lønnen for bransjefolkene regnet inn.
 
Totalt er det seks pol i Trondheim. I tillegg var butikkansatte fra de andre butikkene i regionen også invitert. Potensialet for et stort oppmøte var altså til stede.
 
Siste gang
- Dette er helt fortvilt. Om dette fortsetter er det siste gang jeg kommer til Trondheim, sier en av importørene og får samstemte nikk fra de andre importørene ved bordene i den romslige messehallen.
 
Kjededirektør Lasse Erik Moen i Vinmonopolet legger seg halvflat og innrømmer at han skjønner vinbransjens reaksjoner etter smakingen i Trondheim.
 
- Ja, det var et fryktelig dårlig oppmøte fra Vinmonopolets side, synes jeg. Men vi sliter med å få butikkene til å møte opp. Oppslutningen om disse smakingene varierer fra landsdel til landsdel, men vi er usikker på hva det skyldes, sier Moen.
 
Ekjord-saken og nye, rigide regler fra Vinmonopolets side kan kanskje være et svar.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her