Raser mot Vinmonopolet

Flere aktører i vinbransjen raser mot Vinmonopolet. De mener at de ansatte ikke er interesserte i å smake på nyheter.
Redaksjonen
05 Mars 2008 - 17:00

Mandag sto så mange som 16 importører fem timer på stand i Trondheim. De hadde med seg totalt 180 nye viner. Men bare en - 1 - polansatt møtte opp, skriver adressa.no.
 
- Dette er alvorlig, både for Vinmonopolet, for bransjen og for publikum. De polansatte må ut for å skaffe seg kunnskap. Dette dreier seg om å tilegne seg varefaglig kompetanse, og når bare en polansatt møter opp er det rett og slett en fallitt, sier salgsdirektør Roy Berg-Hansen i VSD Logistics, som organiserte vinsmakingen i Trondheim mandag til avisen.
 
85 000 kroner
Importørene brukte en arbeidsdag på turen til Trondheim, de hadde tatt fly fra Oslo og noen hadde til og med betalt for hotellopphold.
 
Alt for å gi vinmonopolansatte i regionen muligheten til å sjekke ut nyhetene. Men da kvelden var over var det 180 åpnede flasker som knapt var rørt.
 
Hele seansen kostet bransjen rundt 85 000 kroner. Da er ikke lønnen for bransjefolkene regnet inn.
 
Totalt er det seks pol i Trondheim. I tillegg var butikkansatte fra de andre butikkene i regionen også invitert. Potensialet for et stort oppmøte var altså til stede.
 
Siste gang
- Dette er helt fortvilt. Om dette fortsetter er det siste gang jeg kommer til Trondheim, sier en av importørene og får samstemte nikk fra de andre importørene ved bordene i den romslige messehallen.
 
Kjededirektør Lasse Erik Moen i Vinmonopolet legger seg halvflat og innrømmer at han skjønner vinbransjens reaksjoner etter smakingen i Trondheim.
 
- Ja, det var et fryktelig dårlig oppmøte fra Vinmonopolets side, synes jeg. Men vi sliter med å få butikkene til å møte opp. Oppslutningen om disse smakingene varierer fra landsdel til landsdel, men vi er usikker på hva det skyldes, sier Moen.
 
Ekjord-saken og nye, rigide regler fra Vinmonopolets side kan kanskje være et svar.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her