Reaksjoner på nye skjenketider

Direktør Stein Hauge ved Hotel Central mener politiets mangel på ressurser ikke bør gå ut over skjenkestedene i Elverum.

Politiet foreslår å innføre skjenkestopp i Elverum klokken 02.00. Årsaken er en skremmende økning i antall voldssaker i sentrum.
 
- Grunnen til politikernes innstilling er et brev fra politiet. Hvorfor? Fordi politiet ikke har ressurser. Jeg synes synd på politiet, sier Hauge til Østlendingen.
 
Negativ oppmerksomhet
Han mener dessuten at utestedet Styx, som ligger i hotellet, har fått ufortjent negativ oppmerksomhet i forbindelse med voldshandlingene.
 
- Det framstilles som om det er mye vold på Styx, men sånn er det ikke. Det er veldig sjeldent bråk hos oss. Kanskje det blir mer bråk når vi stenger klokken 02.00, sier han.
 
Hauge mener det er trygt på Styx.
 
- Våre ansattes oppgave er å ta vare på våre gjester og skape trygghet, og det mener jeg at vi gjør bra, sier Hauge.
 
Dumt
Odd Arne Ørbakk ved Brødrene Stensby's Eftf. synes det er dumt at skjenkestoppen vil gå ut over de voksne og fornuftige menneskene som vil kose seg ute.
 
Han syns politiet skal få prøve ut om skjenkestopp vil fungere, men tror ikke det vil hjelpe mot volden.
 
- Å stenge en time tidligere tror jeg ikke nytter. Da kommer alle ut på samme tid, og jeg tror ikke det blir noe bedre, mener Ørbakk, som tror det er de fornuftige det vil gå ut over.
 
- Vi er det eneste utestedet med 20-årsgrense, så det går i størst grad utover de vanlige og hyggelige menneskene som sitter i baren hos meg. sier Ørbakk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen