RealFood vokser realt

Gourmet-fastfood-kjeden RealFood har store planer om vekst. Hele 25 nye butikker i løpet av de neste tre årene.
Redaksjonen
16 April 2007 - 03:25

I løpet av året ønsker kjeden å åpne mellom fem og åtte nye butikker i Oslo. Og totalt 25 i løpet av de kommende tre årene.

Tidligere har Rune Pal og samarbeidspartneren Øystein Reinsborg gjort alt på egenhånd. De har hatt lokaler til tre nye butikker på hånden, men RealFood-konseptet har kostet både tid og penger. Løsningen var å finne investorer for å ekspandere. Dette er nå i havn.

God ide
- Rune og Øystein har hatt en knallide. Men så er det jo med dem, som med gründere flest, at de kommer til et punkt der det blir vanskelig å utvikle ideen på egenhånd. Dermed har de rett og slett skaffet seg investorer, sier Ola Bye, daglig leder i det nystartede selskapet RealFood AS.

- Vi har etablert et nytt selskap som skal drive konseptet videre. Det blir jo litt større, da. Før var det et selskap som het Maneo AS som drev det. Det var mitt private selskap. Så nå er det et nytt selskap med nye aktører på banen, sammen med meg og Øystein, sier Rune Pal.

Fortere
Hva betyr dette med tanke på at dere egentlig skulle åpne tre nye steder?

- Det betyr at det går veldig, veldig, veldig mye fortere. Og at det blir veldig, veldig, veldig mange flere butikker, sier en åpenbart fornøyd Pal.

Ikke nederlag
Mange gründere prøver å sitte på hele aksjebeholdningen så lenge som mulig. Men de fleste trenger investorer. Så å selge ut deler av selskapet er ikke et nederlag for gründerne.

- Snarere tvert i mot. Jeg synes Rune og Øystein har gjort det bra. De har startet opp, de har fått i gang to butikker som går så det griner, og det er virkelig moro å se hvor bra det går. Så nå har de skaffet seg investorer for å ekspandere, sier Bye.

Hvem er eierne i det nye selskapet?

- Søylen Eiendom AS og Case Holding AS skal ha 25,1 % hver seg. Så går Rune og Øystein inn med sitt, som er 15 prosent hver. Så går jeg inn med ti prosent. Resten av aksjene vil bli brukt til ansatte, forteller Bye

Nytt selskap
Hvordan er veien fremover?
- Det som teknisk skjer er at det blir en selskapsoverdragelse 2. mai. Da har vi etablert selskapet RealFood AS som overtar innmaten og de ansatte i Maneo AS. Det nye selskapet har jo betydlig bedre finansiell ryggrad, ettersom det har blitt skutt inn aksjekapital. Nettopp for å sette i gang investeringer og bygge flere butikker. Så målsettingen vår nå er å etablere 25 og 30 butikker i Oslo i løpet av de neste tre årene, forteller Bye.

Det er ikke snaut...?

- Nei, det er det ikke, men jeg synes heller ikke det er overambisiøst. I løpet av dette året har vi en ambisjon om å åpne mellom fem og åtte butikker. Og det tror jeg skal være fullt mulig, sier han.

Og da snakker du i Oslo?

- Jeg snakker kun Oslo. Vi kommer til å konsentrere oss om Oslo i første omgang. Vi må starte ett sted og vi må konsentrere oss. I og med at vi har et kjøkken som leverer til butikkene er vi avhengige av å få logistikken til å henge sammen. Stor-Oslo er kanskje det ytterste punktet vi går til i første omgang. Sandvika Storsenter, for eksempel.

Utvikling
Hva med utkjøring og enda mer take away?

- Det er et kjempespennende utviklingsområde. Jeg tror at vi starter med butikkene. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å kjøre et skikkelig catering-opplegg etter hvert som tiden går, men det som er viktig for oss nå er å bygge merkevarenavnet, utvikle konseptet og bygge butikkene og da har vi per i dag et kjøkken som klarer å håndtere opp til et visst antall butikker. Så er vi nødt til å bygge opp et nytt kjøkken i Oslo, og det tipper jeg vil skje tidlig i 2008. Da kan man drive et cateringkjøkken og et produksjonskjøkken. Det er jo det som er utfordringen. Hvis cateringen begynner å ødelegge for produksjonslinjen til butikkene, står plutselig butikkene uten mat. Da klarer man ikke å leve opp til forventningene, sier Bye.

Vil fokusere
Deli de Luca har jo etablert seg i Bergen, ville det ikke da vært smart å starte opp en butikk der?

- Sett i et konkurranseperspektiv, så ville det kanskje vært smart. Men da begynner vi å spre fokus. Vi fokuserer på Oslo i første omgang. Noe av poenget er jo et kjøkken som er tett opp mot butikken. På sikt kommer også et kjøkken som skal lage cateringmat. Så å etablere seg andre steder der det lages mat på bakrommet tror jeg blir å skyte seg selv i foten, mener Bye.

Fornøyd
Og hva med Rune Pal midt oppe i dette, da?

Han er fornøyd. Med å slippe mesteparten av det som ikke har med mat å gjøre.

- Vi vil bare bli enda mer perfeksjonert innen det vi driver med. Det blir sånn at "nå skal vi lage mat". Vi har drevet med alt annet i tillegg, nå skal vi stå på kjøkkenet og lage mat. Vi skal utvikle nye retter og få ting enda sunnere og enda bedre, sier Pal.

Føles det riktig å jobbe med mat og ikke noe annet?

- Det føles veldig riktig. For å si det sånn, så er man ikke flink til alt. Og er man flink til en ting, så har man noe å bidra med. Det følte vel både jeg og Øystein. Vi er kjempefornøyde, for vi føler at de som kommer inn er flinke på sine ting. Så vi ser bare positivt på dette, sier Pal.

 
 
 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her