Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

RealFood vokser realt

Gourmet-fastfood-kjeden RealFood har store planer om vekst. Hele 25 nye butikker i løpet av de neste tre årene.
Redaksjonen
16 April 2007 - 02:25

I løpet av året ønsker kjeden å åpne mellom fem og åtte nye butikker i Oslo. Og totalt 25 i løpet av de kommende tre årene.

Tidligere har Rune Pal og samarbeidspartneren Øystein Reinsborg gjort alt på egenhånd. De har hatt lokaler til tre nye butikker på hånden, men RealFood-konseptet har kostet både tid og penger. Løsningen var å finne investorer for å ekspandere. Dette er nå i havn.

God ide
- Rune og Øystein har hatt en knallide. Men så er det jo med dem, som med gründere flest, at de kommer til et punkt der det blir vanskelig å utvikle ideen på egenhånd. Dermed har de rett og slett skaffet seg investorer, sier Ola Bye, daglig leder i det nystartede selskapet RealFood AS.

- Vi har etablert et nytt selskap som skal drive konseptet videre. Det blir jo litt større, da. Før var det et selskap som het Maneo AS som drev det. Det var mitt private selskap. Så nå er det et nytt selskap med nye aktører på banen, sammen med meg og Øystein, sier Rune Pal.

Fortere
Hva betyr dette med tanke på at dere egentlig skulle åpne tre nye steder?

- Det betyr at det går veldig, veldig, veldig mye fortere. Og at det blir veldig, veldig, veldig mange flere butikker, sier en åpenbart fornøyd Pal.

Ikke nederlag
Mange gründere prøver å sitte på hele aksjebeholdningen så lenge som mulig. Men de fleste trenger investorer. Så å selge ut deler av selskapet er ikke et nederlag for gründerne.

- Snarere tvert i mot. Jeg synes Rune og Øystein har gjort det bra. De har startet opp, de har fått i gang to butikker som går så det griner, og det er virkelig moro å se hvor bra det går. Så nå har de skaffet seg investorer for å ekspandere, sier Bye.

Hvem er eierne i det nye selskapet?

- Søylen Eiendom AS og Case Holding AS skal ha 25,1 % hver seg. Så går Rune og Øystein inn med sitt, som er 15 prosent hver. Så går jeg inn med ti prosent. Resten av aksjene vil bli brukt til ansatte, forteller Bye

Nytt selskap
Hvordan er veien fremover?
- Det som teknisk skjer er at det blir en selskapsoverdragelse 2. mai. Da har vi etablert selskapet RealFood AS som overtar innmaten og de ansatte i Maneo AS. Det nye selskapet har jo betydlig bedre finansiell ryggrad, ettersom det har blitt skutt inn aksjekapital. Nettopp for å sette i gang investeringer og bygge flere butikker. Så målsettingen vår nå er å etablere 25 og 30 butikker i Oslo i løpet av de neste tre årene, forteller Bye.

Det er ikke snaut...?

- Nei, det er det ikke, men jeg synes heller ikke det er overambisiøst. I løpet av dette året har vi en ambisjon om å åpne mellom fem og åtte butikker. Og det tror jeg skal være fullt mulig, sier han.

Og da snakker du i Oslo?

- Jeg snakker kun Oslo. Vi kommer til å konsentrere oss om Oslo i første omgang. Vi må starte ett sted og vi må konsentrere oss. I og med at vi har et kjøkken som leverer til butikkene er vi avhengige av å få logistikken til å henge sammen. Stor-Oslo er kanskje det ytterste punktet vi går til i første omgang. Sandvika Storsenter, for eksempel.

Utvikling
Hva med utkjøring og enda mer take away?

- Det er et kjempespennende utviklingsområde. Jeg tror at vi starter med butikkene. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å kjøre et skikkelig catering-opplegg etter hvert som tiden går, men det som er viktig for oss nå er å bygge merkevarenavnet, utvikle konseptet og bygge butikkene og da har vi per i dag et kjøkken som klarer å håndtere opp til et visst antall butikker. Så er vi nødt til å bygge opp et nytt kjøkken i Oslo, og det tipper jeg vil skje tidlig i 2008. Da kan man drive et cateringkjøkken og et produksjonskjøkken. Det er jo det som er utfordringen. Hvis cateringen begynner å ødelegge for produksjonslinjen til butikkene, står plutselig butikkene uten mat. Da klarer man ikke å leve opp til forventningene, sier Bye.

Vil fokusere
Deli de Luca har jo etablert seg i Bergen, ville det ikke da vært smart å starte opp en butikk der?

- Sett i et konkurranseperspektiv, så ville det kanskje vært smart. Men da begynner vi å spre fokus. Vi fokuserer på Oslo i første omgang. Noe av poenget er jo et kjøkken som er tett opp mot butikken. På sikt kommer også et kjøkken som skal lage cateringmat. Så å etablere seg andre steder der det lages mat på bakrommet tror jeg blir å skyte seg selv i foten, mener Bye.

Fornøyd
Og hva med Rune Pal midt oppe i dette, da?

Han er fornøyd. Med å slippe mesteparten av det som ikke har med mat å gjøre.

- Vi vil bare bli enda mer perfeksjonert innen det vi driver med. Det blir sånn at "nå skal vi lage mat". Vi har drevet med alt annet i tillegg, nå skal vi stå på kjøkkenet og lage mat. Vi skal utvikle nye retter og få ting enda sunnere og enda bedre, sier Pal.

Føles det riktig å jobbe med mat og ikke noe annet?

- Det føles veldig riktig. For å si det sånn, så er man ikke flink til alt. Og er man flink til en ting, så har man noe å bidra med. Det følte vel både jeg og Øystein. Vi er kjempefornøyde, for vi føler at de som kommer inn er flinke på sine ting. Så vi ser bare positivt på dette, sier Pal.

 
 
 
 

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-1129503705.jpg
Ukens drink

Denne varmer godt etter skituren

Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her