Refser restauranter

Politiker Odd Longum refser restaurantstanden i Arendal etter fårikålens dag.

Han er nemlig skuffet over at sentrumsrestaurantene ikke hadde fårikål på «fårikålens dag» i går. Longum synes nå at restaurantene bør slutte å klage og gjøre noe med manglende besøk selv.
 
Agderposten var i kontakt med ti sentrumsrestauranter i Arendal i går. Ingen av dem hadde fårikål på menyen. 
 
- De sitter på baken og tror kommunen skal hjelpe dem med alt. Jeg blir litt irritert, de må gjøre noe selv, sier FrP-politiker Longum til avisen.
 
Han synes det er for dårlig at næringslivet i sentrum ikke benytter seg av en slik markedsføringsmulighet som «fårikålens dag».
 
Trekke folk
Longum viser til et utspill fra Knud Nilsen i august. Han er daglig leder av Big Horn Arendal og etterlyste initiativ fra kommunens side for å trekke flere mennesker til byen.
 
- Hva gjør de i næringslivet for å få folk til byen, spør Longum.
 
Besteforeldre
Longum synes at sentrumsrestaurantene burde ha et mer tradisjonelt tilbud på menyen. Han mener mer «gammeldags» mat ville trukket flere kunder av den godt voksne typen.
 
- Besteforeldregenerasjonen ville nok gått ut. De ville kanskje til og med tatt med både barn og barnebarn, sier han.
 
Tilrettelegging
- Dette er ikke vår greie, men det kan være en god idé å prøve, så vi skal ikke avvise det, sier Knud Nilsen om fårikålen.
 
Nilsen presiserer at det han etterlyser fra kommunen ikke i hovedsak er økonomisk støtte, men tilrettelegging slik at det blir enklere for restaurantene å trekke kunder.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen