Regjeringen vurderer «fornuftig» endring

Regjeringen vurderer «fornuftig» endring

Kan komme bryggeriene i møte.
09 Desember 2013 - 20:36

Bryggeribransjen krever en oppmykning i regelverket som forbyr dem å fortelle om produktene sine på nett. Bransjen ønsker å beholde forbudet mot betalt reklame på TV og på nett, men vil at forbudet ikke skal gjelde mot informasjon på nettsider som forbrukeren aktivt oppsøker selv.

– Vi ønsker ikke å fjerne reklameforbudet, men ønsker at det skal bli lov til å fortelle om egen øl på egne hjemmesider, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, til NRK.

Foreningen, som har 45 små og store norske bryggerier som sine medlemmer, hadde nylig møte med Helsedepartementetet.

Nå håper de på en snarlig oppmykning i regelverket med en ny regjering.

– Vi har fått tydelige signaler fra regjeringen om at vi kan vente oss en oppmykning i forbudet. Nå håper vi at det snart kommer fortgang i dette arbeidet, sier Nome.

– Spesielt de 40 småbryggeriene som er medlemmer hos oss er utålmodige etter å få kunne fortelle om ølet sitt på sine hjemmesider, sier Nome.
Nome har sagt til NRK at konkurransen fra de utenlandske ølmerkene truer eksistensgrunnlaget til norske bryggerier. Han mener reglene mot produktomtale er deler av årsaken til at de taper terreng til utenlandske giganter.

Statssekretær Cecilie Brein-Karlsen (Frp) i Helse- og omsorgsdepartementet sier til NRK at reklameforbudet er et viktig virkemiddel i alkoholpolitikken.

– Forbudet signaliserer at alkohol ikke er en alminnelig vare, men en vare som kan ha skadevirkninger. Alkoholpolitikken ligger fast og regjeringen vil ikke bidra til endringer som bidrar til økt forbruk av alkohol.

Hun sier at regjeringen likevel vil se nærmere på reklameforbudet for å se om det er mulig å gjøre fornuftige endringer uten at reklameforbudet settes i fare. En av tingene som skal vurderes, er grensesnittet mellom produktinformasjon og reklame på nettsider.

LES OGSÅ: Taper mot øl fra utlandet

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her