Reglement NM i ÞstersÄpning 2008

Tirsdag 1. juli klokken 16.00 braker det hele lĂžs. NM i ĂžstersĂ„pning holdes foran et internasjonalt publikum under Bocuse d'Or i Stavanger.
Redaksjonen
23 Juni 2008 - 18:51

Tirsdag 1. juli 2008 kl. 16 - 18
Registrering av deltakere kl 14.00
 
 

Reglement for NM i ÞstersÄpning 2008

1

Juryen kvalitetssikrer Þstersene som skal benyttes ved Äpningen.

2

Konkurransebordene vil vĂŠre ca 90 cm hĂžye.

3

Hver deltaker mottar en forseglet eske med Þsters pÄ scenen. Han/hun skal forsikre seg om at den inneholder 30 Þsters fÞr start.

4

Hver deltaker skal Äpne 20 Þsters i innledende runder. De fem beste deltakerne fra innledende runder gÄr videre til en finale der de skal Äpne 30 Þsters.

5

Østersen blir fordelt deltakerne ved loddtrekning og hver deltakers brett vil ha en pÄ forhÄnd bestemt kode.

6

Østersen mÄ Äpnes pÄ underlaget som er gitt og deltakerne mÄ presentere Þstersene pÄ fat gitt av arrangÞren - ingenting annet kan benyttes i presentasjonsÞyemed.

7

Deltakerne mÄ presentere sine Þsters med matsiden opp, og kan enten presentere dem pÄ den flate eller konkave delen av skjellet.

8

Ved Äpning av Þsters mÄ deltakeren kun benytte en kniv, et hÄndkle og et brett (dette blir utlevert av juryen). Deltakeren kan ikke benytte noen form for stÞtte, holder eller noe annet hjelpemiddel. Medbrakt kniv mÄ godkjennes av juryen.

9

Deltakere mÄ vÊre over 18 Är.

10

Deltakere kan benytte hansker eller annen beskyttelse pÄ hendene.

11

Konferansieren starter hvert heat av konkurransen. Hver deltaker skal starte Äpningen av Þsters pÄ hans kommando.

12

Hver deltaker mÄ indikere at de er ferdige ved Ä reise hÄnden. Deltakeren mÄ ikke rÞre brettet etter at han/hun har tilkjennegitt at han/hun er ferdig - dette fÞrer til diskvalifisering.

13

Hver deltaker kan bli bedt om Ă„ bĂŠre sitt eget fat til et gitt punkt, og vil vĂŠre ansvarlig for fatet frem til dette punktet.

14

Juryen vil bedÞmme Þstersfatene pÄ bakgrunn av:
‱  God presentasjon
‱  Korrekt Ă„pnet - uten feil
‱  Østersen er komplett lþsnet fra skallet
‱  Skjellmuskelen er intakt - ikke revet, kuttet, skĂ„ret eller skadet og uten blod
‱  Presentabelt fat for servering

15

Poeng blir gitt i hovedsak for hurtigheten av Äpningen av Þstersene (20 stk. i de innledende runder, 30 stk. i finalen). Dommerne gir bonuspoeng for presentasjonen av Þstersfatet. En bonus pÄ 1 til 30 sekunder kan gis av dommerne i henhold til deres bedÞmning av fat som presenteres pÄ en pen og ryddig mÄte. PrÞven bestÄr i hvordan fatet vil se ut for en gjest ved et hotell eller en restaurant.

16

FĂžlgende straffepoeng kan bli gitt:
- ikke lÞsnet Þsters:   4 sek
- Þsters med skall:     4 sek
- Þsters med blod:    30 sek
- skadet Þsters:        4 sek
- veltet Þsters:         4 sek
- for hver uÄpnede/manglende Þsters: 30 sek
(hvis et Ăžstersskjell presenteres tomt, eller kun skjellmuskelen presenteres, regnes Ăžstersen som ikke presentert)

17

Vinneren blir kÄret ut i fra sammenlagt tid og straffepoeng. Ved uavgjort skal den deltakeren som har de laveste straffepoengene kÄres som vinner. Hvis dette ogsÄ er likt, skal den med hÞyest bonuspoeng kÄres som vinner.

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svÊrt pÄlitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primÊrt bordeauxdruer og er riktig sÄ vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kĂ„ret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slÄtt fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-Ärgang er for den tÄlmodige - men det er ogsÄ annet godt nytt pÄ spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-Ärgang er for den tÄlmodige - men det er ogsÄ annet godt nytt pÄ spesialpolet i oktober

Her finner du bÄde Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svÊrt pÄlitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primÊrt bordeauxdruer og er riktig sÄ vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Med denne fÄr du en solid smak av Nord-RhÎne for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne fÄr du en solid smak av Nord-RhÎne for en liten sum

Fra samme produsent kommer ogsÄ strÄlende utgaver fra de beste terroirene i Nord-RhÎne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

BĂ„de den rĂžde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens hĂ„ndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

NĂ„ skal du overbevises: Lapskaus er skikkelig god mat
Dagens rett

NĂ„ skal du overbevises: Lapskaus er skikkelig god mat

God hjemmelaget lapskaus er ikke hverdagskost lenger. Og det er synd, for det er svÊrt enkelt og godt om du fÞlger vÄre rÄd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kĂ„ret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slÄtt fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her