Reglement for NM i ÞstersÄpning 2008 |
1 | Juryen kvalitetssikrer Þstersene som skal benyttes ved Äpningen.
|
2 | Konkurransebordene vil vĂŠre ca 90 cm hĂžye. |
3 | Hver deltaker mottar en forseglet eske med Þsters pÄ scenen. Han/hun skal forsikre seg om at den inneholder 30 Þsters fÞr start. |
4 | Hver deltaker skal Äpne 20 Þsters i innledende runder. De fem beste deltakerne fra innledende runder gÄr videre til en finale der de skal Äpne 30 Þsters. |
5 | Ăstersen blir fordelt deltakerne ved loddtrekning og hver deltakers brett vil ha en pĂ„ forhĂ„nd bestemt kode. |
6 | Ăstersen mĂ„ Ă„pnes pĂ„ underlaget som er gitt og deltakerne mĂ„ presentere Ăžstersene pĂ„ fat gitt av arrangĂžren - ingenting annet kan benyttes i presentasjonsĂžyemed. |
7 | Deltakerne mÄ presentere sine Þsters med matsiden opp, og kan enten presentere dem pÄ den flate eller konkave delen av skjellet. |
8 | Ved Äpning av Þsters mÄ deltakeren kun benytte en kniv, et hÄndkle og et brett (dette blir utlevert av juryen). Deltakeren kan ikke benytte noen form for stÞtte, holder eller noe annet hjelpemiddel. Medbrakt kniv mÄ godkjennes av juryen. |
9 | Deltakere mÄ vÊre over 18 Är. |
10 | Deltakere kan benytte hansker eller annen beskyttelse pÄ hendene. |
11 | Konferansieren starter hvert heat av konkurransen. Hver deltaker skal starte Äpningen av Þsters pÄ hans kommando. |
12 | Hver deltaker mÄ indikere at de er ferdige ved Ä reise hÄnden. Deltakeren mÄ ikke rÞre brettet etter at han/hun har tilkjennegitt at han/hun er ferdig - dette fÞrer til diskvalifisering. |
13 | Hver deltaker kan bli bedt om Ă„ bĂŠre sitt eget fat til et gitt punkt, og vil vĂŠre ansvarlig for fatet frem til dette punktet. |
14 | Juryen vil bedĂžmme Ăžstersfatene pĂ„ bakgrunn av: âą Â God presentasjon âą Â Korrekt Ă„pnet - uten feil âą Â Ăstersen er komplett lĂžsnet fra skallet âą Â Skjellmuskelen er intakt - ikke revet, kuttet, skĂ„ret eller skadet og uten blod âą Â Presentabelt fat for servering |
15 | Poeng blir gitt i hovedsak for hurtigheten av Äpningen av Þstersene (20 stk. i de innledende runder, 30 stk. i finalen). Dommerne gir bonuspoeng for presentasjonen av Þstersfatet. En bonus pÄ 1 til 30 sekunder kan gis av dommerne i henhold til deres bedÞmning av fat som presenteres pÄ en pen og ryddig mÄte. PrÞven bestÄr i hvordan fatet vil se ut for en gjest ved et hotell eller en restaurant. |
16 | FÞlgende straffepoeng kan bli gitt: - ikke lÞsnet Þsters:  4 sek - Þsters med skall:    4 sek - Þsters med blod:  30 sek - skadet Þsters:       4 sek - veltet Þsters:        4 sek - for hver uÄpnede/manglende Þsters: 30 sek (hvis et Þstersskjell presenteres tomt, eller kun skjellmuskelen presenteres, regnes Þstersen som ikke presentert) |
17 | Vinneren blir kÄret ut i fra sammenlagt tid og straffepoeng. Ved uavgjort skal den deltakeren som har de laveste straffepoengene kÄres som vinner. Hvis dette ogsÄ er likt, skal den med hÞyest bonuspoeng kÄres som vinner. |