Reglement NM i østersåpning 2009

Søndag 7. juni braker det løs! Norges beste østersåpner skal kåres foran tusenvis av tilskuere under Oslo Race Week.
Redaksjonen
26 Mai 2009 - 15:32

Søndag 7. juni 2009 kl. 14 - 16
Registrering av deltakere fra kl 12.00
 
 

Reglement for NM i østersåpning 2009

1

Juryen kvalitetssikrer østersene som skal benyttes ved åpningen.

2

Konkurransebordene vil være ca 90 cm høye.

3

Hver deltaker mottar en forseglet eske med østers på scenen. Han/hun skal forsikre seg om at den inneholder 30 østers før start.

4

Hver deltaker skal åpne 20 østers i innledende runder. De fem beste deltakerne fra innledende runder går videre til en finale der de skal åpne 30 østers.

5

Østersen blir fordelt deltakerne ved loddtrekning og hver deltakers brett vil ha en på forhånd bestemt kode.

6

Østersen må åpnes på underlaget som er gitt og deltakerne må presentere østersene på fat gitt av arrangøren - ingenting annet kan benyttes i presentasjonsøyemed.

7

Deltakerne må presentere sine østers med matsiden opp, og kan enten presentere dem på den flate eller konkave delen av skjellet.

8

Ved åpning av østers må deltakeren kun benytte en kniv, et håndkle og et brett (dette blir utlevert av juryen). Deltakeren kan ikke benytte noen form for støtte, holder eller noe annet hjelpemiddel. Medbrakt kniv må godkjennes av juryen.

9

Deltakere må være over 18 år.

10

Deltakere kan benytte hansker eller annen beskyttelse på hendene.

11

Konferansieren starter hvert heat av konkurransen. Hver deltaker skal starte åpningen av østers på hans kommando.

12

Hver deltaker må indikere at de er ferdige ved å reise hånden. Deltakeren må ikke røre brettet etter at han/hun har tilkjennegitt at han/hun er ferdig - dette fører til diskvalifisering.

13

Hver deltaker kan bli bedt om å bære sitt eget fat til et gitt punkt, og vil være ansvarlig for fatet frem til dette punktet.

14

Juryen vil bedømme østersfatene på bakgrunn av:
•  God presentasjon
•  Korrekt åpnet - uten feil
•  Østersen er komplett løsnet fra skallet
•  Skjellmuskelen er intakt - ikke revet, kuttet, skåret eller skadet og uten blod
•  Presentabelt fat for servering

15

Poeng blir gitt i hovedsak for hurtigheten av åpningen av østersene (20 stk. i de innledende runder, 30 stk. i finalen). Dommerne gir bonuspoeng for presentasjonen av østersfatet. En bonus på 1 til 30 sekunder kan gis av dommerne i henhold til deres bedømning av fat som presenteres på en pen og ryddig måte. Prøven består i hvordan fatet vil se ut for en gjest ved et hotell eller en restaurant.

16

Følgende straffepoeng kan bli gitt:
- ikke løsnet østers:   4 sek
- østers med skall:     4 sek
- østers med blod:    30 sek
- skadet østers:        4 sek
- veltet østers:         4 sek
- for hver uåpnede/manglende østers: 30 sek
(hvis et østersskjell presenteres tomt, eller kun skjellmuskelen presenteres, regnes østersen som ikke presentert)

17

Vinneren blir kåret ut i fra sammenlagt tid og straffepoeng. Ved uavgjort skal den deltakeren som har de laveste straffepoengene kåres som vinner. Hvis dette også er likt, skal den med høyest bonuspoeng kåres som vinner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her