Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 11. september i Oslo

Reis jorda rundt: Bli med på en lærerik vinsmaking
Foto: (3-Pod, Istock)

Reis jorda rundt: Bli med på en lærerik vinsmaking

Smak og sammenlign fire spennende druesorter fra ulike områder og verdensdeler.
04 September 2023 - 09:41

Bli med på en uforglemmelig reise den 11. september ledet av michelinstjerne-kokk og sommelier, Thea Engvik. Dette er en enestående mulighet til å utvide din vinhorisont og lære om druesorter fra forskjellige områder med en førsteklasses lærer.

Smak på pinot noir fra både burgundske landskap og den frodige Loire-dalen i Frankrike - to fantastiske uttrykk av denne ikoniske druen. La deg forføre av den elegante spanske tempranillo-druen fra både Ribera del Duero og Rioja. Utforsk forskjellen mellom den nærmest sorte malbec-druen fra Argentina og Cahors i Frankrike som er dens fødested. Nyt de elegante smakene i den italiensk Zinfandel-druen, og kontraster med den overdådige fruktigheten og kraftige krydderprofilen i den amerikanske versjonen.

Ved å smake på fire ulike druesorter fra forskjellige områder, kan du lære å sette pris på mangfoldet i vinverdenen. Du vil oppdage terroirets – altså klimaet og jordsmonnet sin innvirkning og forskjellene mellom regioner.

Vinranker i Pinot Noir Foto: mvp64 - Istock

Thea Engvik er utdannet både kokk og konditor ved den prestisjefylte skolen Le Cordon Bleu i Paris og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Thea har tidligere jobbet som kokk på både Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner. Nå jobber Thea i Winepartners Nordics. Denne kvelden vil hun dele sin ekspertise og lidenskap for vin, og veilede deg gjennom åtte nøye utvalgte viner. Fra den første duften til den siste smakfulle dråpen vil du bli transportert til ulike hjørner av verden gjennom vinens fascinerende historie og smakfulle opplevelser.

Stjernekokk og sommelier, Thea Engvik. Foto: Winepartners Nordic

Bestill nå for å sikre deg plass på denne eksklusive vinsmakingen. Velkommen til en minnerik kveld på Sentralen.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her