Reisenyhet - Bli med Apéritif til Cognac

Nå kan du bli med Apéritif på besøk til de berømte norske cognachusene for å hilse personlig på Bache Gabrielsen, Larsen og Braastad. Du får en spennende omvisning på hvert sted, selvfølgelig besøk i cognackjellerene og store smakinger av den edle drikk.
Redaksjonen
15 Juni 2001 - 16:35

Nå kan du også reise med Apéritif og den første turen går til Cognac og til de meget populære norske Cognachusene. Der skal du hilse på berømtheter i cognacverden som Bache Gabrielsen, Larsen og Braastad.

Du skal besøke kjellerne der alle godsakene ligger for lagring. Du skal besøke brenneriene og du skal spise lunsj med herrene. Turen avsluttes med en overnatting i vakre Bordeaux.

Det er plass til 25 cognacinteresserte. Vi har valgt den beste samarbeidspartneren vi kunne få for at alt skal fungere perfekt på reisen og under oppholdet; Select Tours.

Turen går fra 5. til 9. oktober med utreise Oslo.

Reisen er avholdt.

Program for den spennende turen:

Fre 5/10

 

 

Oslo-Cognac

kl. 11.40

Vi møtes på Gardermoen

kl. 12.40

Avgang med Air France via Paris til Bordeaux, hvor vi ankommer kl. 17.25

 

Buss og norsk guide venter på flyplassen og tar oss til hotellet. Kjøretiden fra Bordeaux til Cognac er ca. 90 min.

 

Le Valois, byens beste hotel, er et mellomklasse-hotell med glimrende beliggenhet. Hotellet har frokostrom, bar samt en liten salong.

 

 

Lør 6/10

 

 

Bache-Gabrielsen

kl. 10.00

Vi spaserer fra vårt hotell til Bache Gabrielsen. Her skal vi ha omvisning i både kjeller og tapperi før vi går til en cognacsmaking. Alt ledet av Bache Gabrielsen selv.

 

Lunsjen inntas enten i hagen hos kjellermesteren eller i vinkjelleren hos Bache-Gabrielsen.

 

Vi spaserer tilbake til vårt hotell ved 16-tiden.

 

Om kvelden har vi velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet.

 

 

Søn 7/10

Tiffon-Braastad

kl. 10.00

Buss henter på hotellet for å ta oss til Braastads slott Chateau de Triac. Slottets hovedbygning er på 1000 m2 omgitt av eikeskoger, hage og vinstokker.

 

Vi starter besøket på slottet med en vandretur blant vinstokkene, hvor vi også kan plukke litt selv.

 

Deretter blir det transport til Jarnac og cognac-huset MaisonTiffon hvor vi får omvisning i destilleriet.

 

Vi møter også kjellermesteren, ser kjelleren og tapperiet.

 

Nå er detpå tide med smaking av de forskjellige "cru".

kl. 12.45

Transport tilbake til Triac for lunsj med mesterkokk.

kl. 15.30

Avreise tilbake til hotellet.

Kvelden kan disponeres på egenhånd. Det finnes flere restauranter og fortauskaféer nær hotellet.

 

 

Man 8/10

Larsen / Bordeaux

kl. 09.45

Avgang med buss til Larsen hvor vi får en orientering og smaking av produktene.

kl. 12.00

Lunsj serveres på stedets restaurant.

kl. 14.45

Frederic Larsen, som er den nåværende leder av cognachuset, vil fortelle om Larsens historie og bakgrunn, etterfulgt av et besøk i kjellerne. Det blir også tid til en liten sightseeing med buss i Cognac og litt av området omkring.

kl. 16.00

Bagasjen hentes på hotellet og vi kjører til Bordeaux hvor vi skal bo den siste natten. Hotellet i Bordeaux tilhører Tulipkjeden, og ligger i en stille sidegate, like ved Grand Theatre - midt i sentrum.

For dem som ønsker å spise sammen denne siste aften, har vi bestilt middag på en meget hyggelig fransk restaurant med retter fra det lokale kjøkken (ikke inkl).

 

 

Tirs 9/10

Bordeaux-Oslo

Formiddagen fri til egne streiftog. Rett ved hotellet finnes det beste shoppingområdet i Bordeaux, med gågater, fortauskafeer og elegante butikker.

kl. 14.25

Avreise til flyplassen - Merignac.

kl. 16.25

 

Flyavgang med Air France via Paris. Ankomst Oslo kl. 21.15.

Reisen er avholdt

Praktiske opplysninger
Pris : 9 250,- i dobbeltrom

Prisen inkluderer:
Flyreise med Air France Oslo - Bordeaux tur/retur
Innkvartering i dobbeltrom i fire netter med frokost
Norsk reiseleder under oppholdet
Transport fra flyplass til hotell - flyplass
Velkomstmiddag
3 lunsjer
Cognacbesøk ifølge program

Prisen inkl. ikke:
Flyskatt kr. 460,-
Reise- og avbestillingsforsikring
Enkeltromstillegg: kr. 1150,- (Begrenset antall rom)

Betingelser:
Turen er basert på 20 påmeldte. Ved et mindre antall forbeholder vi oss retten til å annullere eller til å øke prisen noe. Dette vil bli meddelt senest 6 uker før avreise.

Maksimalt antall på turen er 25 deltakere, så vi anbefaler rask påmelding .

Reisen er avholdt.

Et samarbeid mellom Apéritif og Select Tours
 
Select Tours, Munkedamsveien 96, 0270 Oslo
Tlf: 22 54 34 94
Fax: 22 04 98 05 
Mail: FIXME: Link format not implemented: <link>info@select-tours.no
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her