Rekordene ble slettet

Omsetningsrekordene for serveringsstedene rundt Bragernes torg i Drammen gikk i taket under Elvefestivalen.
Redaksjonen
21 August 2007 - 12:50

- Det var fullt fra vi åpnet til vi stengte. Vi kunne ikke klart mer, var meldingen fra de fleste restaurantene etter festivalen.
 
Veldig få ville ut med eksakte beløp, men ingen hadde gjort det dårligere enn under tidligere festivaler, skriver Drammens Tidende.
 
Dermed tyder mye på at festivaler som er godt planlagt er en gullgruve for utelivsbransjen.
 
Klarte ikke mer
-Fredag var roligere enn lørdag. Men vi klarer rett og slett ikke å selge mer utover kvelden enn vi gjorde lørdag, sier daglig leder av Lauritz, Marianne Engebretsen.
 
Omsetningen lørdag var nesten tre ganger så stor på Lauritz som en vanlig lørdag og ølsalget dobbelt så stort.
- Vi solgte 1400 halvlitere med pils lørdagen. Det er dobbelt så mye som en vanlig lørdag, sier Engebretsen.
 
Mye matsalg
- Vanvittig bra, konkluderte daglig leder på Skutebrygga, Tomas Hernandez.
 
- Vi økte ukesomsetningen med vel 15 prosent i forhold til fjoråret. Så høy ukesomsetning har vi aldri hatt. Veldig mye av økningen var salg av mat. Folk kom jo allerede ved 12-tiden på formiddagen. Vi hadde fullt kjør helt til vi stengte rett etter klokken ett om natten. Syttende mai blir bare småtteri i forhold til dette, sier han.
 
Ny rekord
- Vi satte ny omsetningsrekord og doblet omsetningen vår fra i fjor. Det ble solgt mye mat, men under Elvefestivalen drikker også folk mer enn ellers. Elvefestivalen er størst. Mye større enn 17. mai og Skisprinten, forklarer daglig leder på Z, Monica dos Santos.
 
Stappfullt
- Rekordomsetning. Vi kunne rett og slett ikke solgt mer uten større lokaler. Det var jo stappfullt hele dagen, sier Amrik Singh, på Cafe Unique.
 
Han oppgir omsetningen bare av øl til 2000 halvlitere. Vanligvis ligger dette salget på rundt 5-600 på en lørdag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her