Ren underholdning

Eyvind Hellstrøm og Anne Kat Hærlands felles kokebokprosjekt vil ikke gå inn i historien som noe annet enn ren underholdning.
Redaksjonen
29 Oktober 2007 - 15:30

Bagatelles Eyvind Hellstrøm er etter egen definisjon en kokk som bør passe seg: det sies at den dagen du blir mer opptatt av å lage kokebøker enn å henge over grytene er det fare på ferde. (Han sier det selv her, på side 189: "Nå har det blitt mer media enn mat. Kokkene gjør mest nytte i kjøkkenet").

Per A. BorglundFoto: Morten Bibow

For vår mann med to stjerner i guiden er blitt en flittig skribent. Hans tre tidligere bøker om eget stjernekjøkken er alle perler, som uavhengig av nytteverdi gir oss et innblikk i en mesters mer eller mindre uoppnåelige prestasjonsnivå.

Kun for Hærland-fans
Med årets prosjekt tar Hellstrøm den helt ut, og går i kompaniskap med komiker Anne Kat. Hærland og gir ut Inn med sølvskje -Bagatellemat gjort forståelig.

Boken krever for det første at man synes at Hærland er morsom. Den er testet på folk som ikke helt er der, og de vil ikke ta i den med tykke grytekluter. Hærland-fans vil naturligvis reagere motsatt, og falle for side opp og side ned med pludring og ordspill. De/vi vil kanskje like at hun forteller om barndommens glede over å sjekke fiskens innvoller, flettet inn i et kapittel om kylling.

Pluss for bildene
Hva så med maten her? Hellstrøm holder seg på de øverste hyller hva ingredienser angår. Kamskjell, kalvenyrer, piggvar, skatevinge og orrhønebryst sier noe om nivået. Men, for all del: her er også gjørs og oksehaler. Oppskriften på storfeets fluesmekker naturell er forresten like enkel som den er god.

Kort sagt: Her er det (avhengig av smak) en god del underholdning, og mye lekker mat. Men det er fristende å anbefale en av mesterkokkens "ordentlige" kokebøker hvis det er oppskrifter og tips om mat du er ute etter å bruke penger på. Svært gode bilder.

Pantagruel Forlag
450 kroner

Antall stjerner:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her