Renaa til Sølvberget

Renaa til Sølvberget

Lover noe helt unikt i Stavanger.
30 Mai 2013 - 00:32

Etter at Kultkaféen ga seg i fjor, har serveringslokalet i første etasje på Sølvberget, Stavangers kulturhus. Nå overtar Svein Erik Renaa, som setter seg høye mål.

– Dette skal bli noe helt unikt, noe som Stavanger aldri har sett før. Det blir en form for kaféservering med et nytt konsept, videreført med Renaas kvalitetsstempel, lover hovedpersonen overfor Stavanger Aftenblad. Enn så lenge holder han kortene tett til brystet, men det er klart at vegger i lokalet skal åpnes opp. Slik skal kafeen få flere innganger og bli mer tilgjengelig fra både gaten, biblioteket og Sølvbergets inngang.

LES OGSÅ: Slutter ved GI

– Vi har hatt samtaler en stund, for det er ganske mye som skal på plass både av det økonomiske og det praktiske. Lokalene er slitt, og det er mye som gjøres. Men vi har vært opptatt av å få akkurat det vi vil ha. Vi har brukt den tiden vi trenger for å få den samarbeidspartneren vi ville ha, sier kulturhussjef Marit Egaas til avisa.

Og det Sølvberget ønsker seg, er et serveringstilbud av høy kvalitet, som skal gi kulturinstitusjonen en ekstra dimensjon. Egaas mener Sølvberget er en naturlig møteplass i Stavanger, og for å få folk til å bli værende så lenge som mulig, er det viktig med et bra serveringssted.

– Uteserveringen blir fantastisk. Dette her tror jeg er den luneste og koseligste plassen i hele Stavanger, og nå til å begynne med kommer vil til å fokusere på å få uteserveringen på plass, sier Renaa.

– Det å lage god mat og god stemning er jo de vanlige utfordringene. Men stemningen må jo gjestene være med å skape, og det skal vi legge rammene til rette for.

LES OGSÅ: HMS-heder til Hildonen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innlandet slår seg sammen som Matfylket

Stadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her