Renaa til Sølvberget

Renaa til Sølvberget

Lover noe helt unikt i Stavanger.
30 Mai 2013 - 01:32

Etter at Kultkaféen ga seg i fjor, har serveringslokalet i første etasje på Sølvberget, Stavangers kulturhus. Nå overtar Svein Erik Renaa, som setter seg høye mål.

– Dette skal bli noe helt unikt, noe som Stavanger aldri har sett før. Det blir en form for kaféservering med et nytt konsept, videreført med Renaas kvalitetsstempel, lover hovedpersonen overfor Stavanger Aftenblad. Enn så lenge holder han kortene tett til brystet, men det er klart at vegger i lokalet skal åpnes opp. Slik skal kafeen få flere innganger og bli mer tilgjengelig fra både gaten, biblioteket og Sølvbergets inngang.

LES OGSÅ: Slutter ved GI

– Vi har hatt samtaler en stund, for det er ganske mye som skal på plass både av det økonomiske og det praktiske. Lokalene er slitt, og det er mye som gjøres. Men vi har vært opptatt av å få akkurat det vi vil ha. Vi har brukt den tiden vi trenger for å få den samarbeidspartneren vi ville ha, sier kulturhussjef Marit Egaas til avisa.

Og det Sølvberget ønsker seg, er et serveringstilbud av høy kvalitet, som skal gi kulturinstitusjonen en ekstra dimensjon. Egaas mener Sølvberget er en naturlig møteplass i Stavanger, og for å få folk til å bli værende så lenge som mulig, er det viktig med et bra serveringssted.

– Uteserveringen blir fantastisk. Dette her tror jeg er den luneste og koseligste plassen i hele Stavanger, og nå til å begynne med kommer vil til å fokusere på å få uteserveringen på plass, sier Renaa.

– Det å lage god mat og god stemning er jo de vanlige utfordringene. Men stemningen må jo gjestene være med å skape, og det skal vi legge rammene til rette for.

LES OGSÅ: HMS-heder til Hildonen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink
Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her