Restauranter ordner ikke opp i regnskapsrot

Restauranter ordner ikke opp i regnskapsrot

Ett år etter at 135 Oslo-restauranter fikk bokføringspålegg, har mange fremdeles ikke orden i papirene.

Våren 2011 sjekket Skatt øst 250 spisesteder i hovedstaden. 135 av dem fikk såkalt bokføringspålegg og ordre om å rette opp feilene. Ett år etter er 28 av disse kontrollert – med nedslående resultat, melder NTB.

LES OGSÅ: Siktet for grovt bedrageri av 20 millioner kroner

Bare halvparten av de kontrollerte spisestedene har fulgt pålegget, og nå kan de vente seg en anmeldelse fra Skatt øst. Samtidig vil forholdet kunne føre til at spisesteder ikke får innvilget skjenkebevilling.

LES OGSÅ: Tre av fire jukset med skatten

Flere restauranter som fikk en strengere reaksjon i 2011 – forelegg eller tvangsmulkt – har også fått nytt besøk av skattefuten. Det har ført til et inntektspåslag på rundt ti millioner kroner i skatter og avgifter, opplyser Skatt øst.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen