Restauranter ordner ikke opp i regnskapsrot

Ett år etter at 135 Oslo-restauranter fikk bokføringspålegg, har mange fremdeles ikke orden i papirene.

Våren 2011 sjekket Skatt øst 250 spisesteder i hovedstaden. 135 av dem fikk såkalt bokføringspålegg og ordre om å rette opp feilene. Ett år etter er 28 av disse kontrollert – med nedslående resultat, melder NTB.

LES OGSÅ: Siktet for grovt bedrageri av 20 millioner kroner

Bare halvparten av de kontrollerte spisestedene har fulgt pålegget, og nå kan de vente seg en anmeldelse fra Skatt øst. Samtidig vil forholdet kunne føre til at spisesteder ikke får innvilget skjenkebevilling.

LES OGSÅ: Tre av fire jukset med skatten

Flere restauranter som fikk en strengere reaksjon i 2011 – forelegg eller tvangsmulkt – har også fått nytt besøk av skattefuten. Det har ført til et inntektspåslag på rundt ti millioner kroner i skatter og avgifter, opplyser Skatt øst.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen