Restauranter raser mot VG

Restaurantanmelderne i VG, "matentusiastene" Erik Fosnes-Hansen og André Blomberg-Nygård, får restaurantfolk til å se rødt. Så til de grader at det i øyeblikket diskuteres å nekte de to adgang til en rekke Oslo-restauranter.

Bakgrunnen er tospannets spalte i VGs fredagsbilag hvor de radbrekker restaurantkonsepter etter eget forgodtbefinnende og på en særdeles mangelfull matjournalistisk måte.

Den 25. mars var det Fosnes-Hansens besøk på Grefsenkollen som var gjengitt, og som resulterte i terningkast tre. Mest på grunn av at Dan Børge Aakerø sammen med 100 andre var gjest samme sted, at det ble spilt hardingfele og at pappaen til Northug holdt tale.

Dette smøreriet av irrelevante og i beste fall totalt unyttige refleksjoner setter sinnene i kok hos landets virkelige matentusiaster. Blant andre Rune Rake, ivrig matblogger, som skriver: "Skulle jeg gitt terningkast til Fosnes Hansens omtale av Grefsenkollen i dagens VG - da hadde jeg brent terningen og sendt ham asken i postoppkrav."

En ting er det som står på trykk. En annen er måten restaurantbesøket er utført på. Og det vet leserne ingen ting om. De to som opererer hver for seg, men ofte med et haleheng av alt fra tenåringer til samboere, oppfører seg nemlig på en måte som befinner seg totalt utenfor folkeskikken.

Eller hva kan man si om noen (Fosnes-Hansen) som etter ryktene kaster brød etter servitøren (på Bagatelle) - i kjent stil fra TV-debatten han var med på? Eller som lager et spetakkel over den minste lille ting, lager scener og skaper kunstige episoder. Som skjeller ut servitører, sitter med stoppeklokke og tar tiden mellom rettene i menyen samt får høylytt raserianfall på grunn av bordvalget?

Blomberg-Nygård og Fosnes-Hansen omtales i bransjen som "de verste restaurantanmelderne Norge har sett". Og at Eggen & Nygårdshaug var rene speidergutter mot de to "bøllene" som jobber på oppdrag for VG.

Kritikken går også på det rent restaurantfaglige. Det å overhodet ikke kommentere en drikkemeny på en restaurant som har dette som hovedkonsept (Maaemo), vitner om manglende innsikt i restaurantdrift. Og det å nærmest utelukkende fokusere på forhold som ikke har noe med selve mat- og drikkeopplevelsen, vitner om ikke bare total mangel på kunnskap om restaurantfaget, men også om dårlig forbrukerjournalistikk. Og det er ikke VG - Norges mest leste avis - tjent med.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen