Rett konsept

Over 45 000 mennesker deltok på Skalldyrfestivalen i Mandal. Festivalsjefen mener dagens konsept er det riktige.
Redaksjonen
14 August 2008 - 11:00

- Med alle de tilbakemeldinger jeg har fått fra publikum, restauranter, matleverandører, handelsstand, tivoli og politi tyder alt på at vi nå har truffet et festivalkonsept som fungerer og som folk vil ha, sier Atle Homme.
 
Nest størst
Festivalen er den nest mest besøkte på Sørlandet, etter Hovefestivalen.
 
Det matpreget som Skalldyrfestivalen har fått, setter folk tydeligvis pris på. Byen har vært fylt av mattelt og lokale restauranter har disket opp med fisk- og skalldyrmat i alle varianter. Til enhver tid har det vært så godt som fullt i teltene.
 
Klaget over pris
Homme innrømmer at køene ble for lange av folk som skulle betale for å komme seg inn i sentrum fredag. Det skal bli bedre neste år. Han har dessuten merket seg at noen er misfornøyd med at det koster 150 kroner å komme seg forbi sperringene for alle over 16 år. Totalt var antall betalende i år 15 000 personer.
 
Folk skjønner
- Samtidig har jeg fått svært mange tilbakemeldinger fra folk som skjønner at en slik pris må til for at vi skal kunne ha underholdning med kvalitet. Bandene i år er alle landskjente og dyktige, og det må til for at folk skal komme. Skalldyrfestivalen må være mer enn bare mat, sier Homme til fvn.no.
 
Kommer igjen?
Ellers synes han det fungerte godt å få besøk av franske kokker. Disse hadde flere matshow under festivalen der det ble delt ut smaksprøver.
 
- De syntes det var spennende å være her, så kanskje kommer de igjen, sier Homme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her