Rett konsept

Over 45 000 mennesker deltok på Skalldyrfestivalen i Mandal. Festivalsjefen mener dagens konsept er det riktige.

- Med alle de tilbakemeldinger jeg har fått fra publikum, restauranter, matleverandører, handelsstand, tivoli og politi tyder alt på at vi nå har truffet et festivalkonsept som fungerer og som folk vil ha, sier Atle Homme.
 
Nest størst
Festivalen er den nest mest besøkte på Sørlandet, etter Hovefestivalen.
 
Det matpreget som Skalldyrfestivalen har fått, setter folk tydeligvis pris på. Byen har vært fylt av mattelt og lokale restauranter har disket opp med fisk- og skalldyrmat i alle varianter. Til enhver tid har det vært så godt som fullt i teltene.
 
Klaget over pris
Homme innrømmer at køene ble for lange av folk som skulle betale for å komme seg inn i sentrum fredag. Det skal bli bedre neste år. Han har dessuten merket seg at noen er misfornøyd med at det koster 150 kroner å komme seg forbi sperringene for alle over 16 år. Totalt var antall betalende i år 15 000 personer.
 
Folk skjønner
- Samtidig har jeg fått svært mange tilbakemeldinger fra folk som skjønner at en slik pris må til for at vi skal kunne ha underholdning med kvalitet. Bandene i år er alle landskjente og dyktige, og det må til for at folk skal komme. Skalldyrfestivalen må være mer enn bare mat, sier Homme til fvn.no.
 
Kommer igjen?
Ellers synes han det fungerte godt å få besøk av franske kokker. Disse hadde flere matshow under festivalen der det ble delt ut smaksprøver.
 
- De syntes det var spennende å være her, så kanskje kommer de igjen, sier Homme.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen