Rica Seilet miljømerket

Rica Seilet Hotel i Molde oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hoteller.
Redaksjonen
01 Desember 2008 - 13:00

Hotellet er nå er svanemerket.
 
Dermed er hotellet i Molde Rica-kjedens tredje norske hotell som oppfyller kriteriene for å få Svanen på døren.
 
Kravene er de strengeste i verden for hoteller, og de skjerpes kontinuerlig for at bransjen skal bidra stadig mer i den globale klimadugnaden.
 
Det er stiftelsen Miljømerking som kontrollerer at miljømerkede bedrifter oppfyller kriteriene og som utsteder lisensene til å bære miljømerket.
 
Startet i januar
Rica Seilet Hotel startet arbeidet med å oppnå miljømerket allerede i januar.
 
I løpet av 2010 skal samtlige 50 hoteller i kjeden være merket med Svanen.
 
- Svanen kan ikke løse klimaproblemet alene, men merket og kravene bak skal være en hjelp for de mange som kan og vil velge miljøvennlig. Vi ser at dette betyr mye for mange av våre gjester, sier direktør Ragnar Palsson ved Rica Seilet Hotel til boarding.no.
 
Mindre TV
For å oppnå svanemerket har hotellet det siste året fjernet engangsprodukter fra restauranten, skrudd sparefilter inn på badene, skrudd av alle fjernsyn ingen ser på og byttet ut alle lyspærene på hotellet.
 
Hotellet bruker nå mindre vann og færre miljøskadelige kjemikalier. Hotellet har også innført energieffektiv oppvarming og ventilasjon.
 
- Dette har vært en veldig spennende prosess, og arbeidet har inkludert alle de ansatte. Mer kunnskap og økt miljøengasjement er en gevinst i tillegg, sier Palsson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her