Rim - nyhet fra Ringnes

1. juli lanserte Ringnes produktet Rim. Dette er et produkt innen kategorien smakstilsatte alkoholdrikker, såkalt FAB's (Flavoured Alcoholic Beverages). Norske myndigheter må innrette seg etter EFTA-domstolens innstilling og tillate denne typen drikkevare
Redaksjonen
09 Juli 2002 - 01:00

Behandlingen av saken i Stortinget skjer til høsten, og fra 1. januar 2003 vil Rim og alle andre lignende produkter være i vanlige butikker. Frem til den tid tilbys Rim på restauranter, puber og barer. Siden sider og smakstilsatte alkoholdrikker kom på det norske markedet på begynnelsen av 90-tallet, har produktene utviklet seg mye. Kjøperne har blitt flere og fordeler seg over flere aldersgrupper. Det er likevel flest kvinner som kjøper produktene, og nå blir det altså likestilling med "gutta" som handler ølet sitt på super'n.

Spesialtilpasset unge kvinner
Utgangspunktet for Rim var å lage en spesialtilpasset og forfriskende drikk for unge kvinner. Konseptet Rim er stilrent, spiller på det nordiske og målgruppen er kvinner +/- 30 år. Smaken er utviklet ved laboratoriet ved Ringnes etter omfattende testing og fokusgrupper. Produktet er testet på kvinner i målgruppen og har fått høy score på både smak og utseende.

Produktfakta
Rim kommer i to smaksvarianter. Blueberry Cooler og Lime Cooler. Rim er en vinbasert drikk. I utviklingen av produktet er det lagt vekt på å gjøre den spesielt forfriskende og ikke for søt. Begge variantene har litt kullsyre slik at de virker lett sprudlende. Rim har 4,7 prosent alkoholinnhold og det kommer også en lavalkohol variant med 2,5%.

På utelivsmarkedet kommer Rim i 0,3 liters flasker, og når dagligvarehandelen kan selge produktene, blir Rim å finne på 0,25 liters boks.

Kilde: Ringnes

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her