Ringnes trekker juleøl

Ringnes trekker juleøl

Flasker sprekker av seg selv, og nå trekker bryggeriet hele partiet fra markedet.

100.000 flasker med «Julebokk»-øl er solgt hos Vinmonopolet siden oktober. Nå trekker Ringnes hele årets parti tilbake fordi flaskene kan sprekke av seg selv, skriver VG.

- Når flasker sprekker kan det jo hende at folk får glassprut i ansiktet, og det ønsker vi ikke. Vi tar ingen sjanser på forbrukernes vegne, så det er bare å beklage. Da velger vi heller å trekke det tilbake, men det finnes andre gode juleøl der ute som folk kan kose seg med, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Mandag denne uka var det ifølge Ringnes kommet rapporter om ni sprukne flasker. Problemet gjelder flasker som har «best før»-dato 7. og 14. oktober 2015.

Bruusgaard sier at de først trodde det var noe galt med glasset i flaskene, men at de nå tror at det er selve innholdet det er noe galt med.

- En teori er at det kan ha kommet villgjær i flaskene som lager en infeksjon i enkeltflasker. Dette kan føre til at det blir for mye kullsyre i flasken, som igjen kan føre til at det blir for høyt trykk i flasken. Det er ikke farlig å drikke, men ølet vil ikke smake godt. Det er mest sannsynlig snakk om noen få flasker, men vi kan ikke ta noen sjanser uansett, sier han.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen