Ringnes trekker juleøl

Ringnes trekker juleøl

Flasker sprekker av seg selv, og nå trekker bryggeriet hele partiet fra markedet.

100.000 flasker med «Julebokk»-øl er solgt hos Vinmonopolet siden oktober. Nå trekker Ringnes hele årets parti tilbake fordi flaskene kan sprekke av seg selv, skriver VG.

- Når flasker sprekker kan det jo hende at folk får glassprut i ansiktet, og det ønsker vi ikke. Vi tar ingen sjanser på forbrukernes vegne, så det er bare å beklage. Da velger vi heller å trekke det tilbake, men det finnes andre gode juleøl der ute som folk kan kose seg med, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Mandag denne uka var det ifølge Ringnes kommet rapporter om ni sprukne flasker. Problemet gjelder flasker som har «best før»-dato 7. og 14. oktober 2015.

Bruusgaard sier at de først trodde det var noe galt med glasset i flaskene, men at de nå tror at det er selve innholdet det er noe galt med.

- En teori er at det kan ha kommet villgjær i flaskene som lager en infeksjon i enkeltflasker. Dette kan føre til at det blir for mye kullsyre i flasken, som igjen kan føre til at det blir for høyt trykk i flasken. Det er ikke farlig å drikke, men ølet vil ikke smake godt. Det er mest sannsynlig snakk om noen få flasker, men vi kan ikke ta noen sjanser uansett, sier han.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen