Rioja 2002 erklært som normalt god

Riojas 2002-årgang, årgangen med den laveste avkastningen de siste 10 årene, er nå offisielt erklært som "god" av Rioja Consejo Regulador. Dette er imidlertid nest laveste kvalitetskategori i Rioja.

Vinhøsten ble omlag 25 prosent mindre sammenliknet med 2001. Årsaken ligger i det svært varierende værforhold gjennom hele året.

Dette gikk mest utover tempranillodruen, mens den noe mer hardføre garnacha klarte seg bedre. Mye regn i løpet av sommermåndedene medførte også at en del av druene ble vel store eller utsatt for botrytis.

- Det finnes helt klart enkelte enestående viner fra denne årgangen, men den generelle kvaliteten er middels, uttalte en talsmann fra Rioja Wine Exporters.

Realiteten er at hele 5,35 millioner liter vin ikke hadde god nok kvalitet til å oppnå D.O.-status. Ytterligere 1 million liter vin ble i tillegg styrtet.

Den offisielle kvalitetsbedømningen fra Consejo Regulador er unik for Spania. Den er basert på resultatene man oppnår på bakgrunn av de omfattende analyseringer som vinene fra Rioja må igjennom for å status som DOC (Denominacion de Origen Calificade Rioja).

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen