Rioja får verdens dyreste hotell

Det er hos vinprodusenten Marques de Riscal at verdens dyreste hotell nå bygges - meter for meter. Det er den lille byen Elciego med 900 innbyggere og kun én restaurant som får æren av å huse det fabelaktige hotellet.

Bygningen er designet av den amerikanske arkitekten Frank O Gehry. Han sto også bak det fasjonable Guggenheim-museet i Bilbao, et museum der titan er gjennomgangsmaterialet.

Og det er nettopp titan som også i det nye hotellet får spille hovedrollen. Når hotellet står ferdig tidlig neste år vil det bestå av 14 værelser, restaurant, konferansesenter, museum og spa. Takkonstruksjonen skal reflektere stoffet i flamencodanserens kjole, og konstrueres av titan i fargene rødt, gull og sølv.

Marques de Riscal er et av Riojas eldste vinhus og har alltid ligget foran i utviklingen av områdets viner. Allerede fra starten i 1862 har huset blandet inn Cabernet Sauvignon i sine viner mens de aller fleste produsenter i området benytter utelukkende Tempranillo. de er heller ikke redde for rådgivning fra andre produsenter. Direktør for Château Margaux i Bordeaux, Paul Pontallier, besøker Marques de Riscal opptil flere ganger i året og gir råd om produksjonen.

Det nye hotellet er den del av Riscals "Prosjekt 2000", en vekstplan som inkluderer økt vinproduksjon - fra dagens 4,5 millioner flasker, til 5,5 millioner. Hele prosjektet, inkludert produksjonsbygninger og hotell, er kostnadsberegnet til 65 millioner Euro.
- Dette vil bli verdens dyreste hotell, arealmessig sett, påstår Javier Ybáñez, Riscals eksportsjef.

Det er Starwood-gruppen som skal drifte hotellet. De har i dag hånd om hotellkjedene Sheraton og W samt andre luksushoteller.

Ybáñez regner med en massiv vekst i antall besøkende de neste årene.
- I dag har vi omlag 6000 gjester i året. Dersom store cruiseselskaper legger turen innom Rioja, er det ikke unaturlig å anslå at antall besøkende kan bli så høyt som 100.000, mener han.

Hotellets tak skal påbegynnes neste måned, men allerede nå er Ybáñez i gang med å finne kjøkkensjef.
- Selvsagt er det fristende å hyre en kjent kokk, som eksempelvis Ferran Adria på El Bulli i Barcelona. Men; vi ønsker jo aller helst en person fra området - en som kjenner og forstår den lokale mattradisjonen, avslutter Ybáñez.

Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Her er det kvinnene som holder tradisjonene vedlike

Crossover og fusion er kanskje nyere begreper, men konseptet er like gammelt som menneskeheten. Siden tidenes morgen har folk på vandring tatt med seg teknikker, ingredienser og smakskombinasjoner. Få kjøkken har vært mer åpne for påvirkning utenfra enn det filippinske. Les hele saken

Til toppen