Rioja får verdens dyreste hotell

Det er hos vinprodusenten Marques de Riscal at verdens dyreste hotell nå bygges - meter for meter. Det er den lille byen Elciego med 900 innbyggere og kun én restaurant som får æren av å huse det fabelaktige hotellet.
Redaksjonen
23 Juni 2004 - 01:00

Bygningen er designet av den amerikanske arkitekten Frank O Gehry. Han sto også bak det fasjonable Guggenheim-museet i Bilbao, et museum der titan er gjennomgangsmaterialet.

Og det er nettopp titan som også i det nye hotellet får spille hovedrollen. Når hotellet står ferdig tidlig neste år vil det bestå av 14 værelser, restaurant, konferansesenter, museum og spa. Takkonstruksjonen skal reflektere stoffet i flamencodanserens kjole, og konstrueres av titan i fargene rødt, gull og sølv.

Marques de Riscal er et av Riojas eldste vinhus og har alltid ligget foran i utviklingen av områdets viner. Allerede fra starten i 1862 har huset blandet inn Cabernet Sauvignon i sine viner mens de aller fleste produsenter i området benytter utelukkende Tempranillo. de er heller ikke redde for rådgivning fra andre produsenter. Direktør for Château Margaux i Bordeaux, Paul Pontallier, besøker Marques de Riscal opptil flere ganger i året og gir råd om produksjonen.

Det nye hotellet er den del av Riscals "Prosjekt 2000", en vekstplan som inkluderer økt vinproduksjon - fra dagens 4,5 millioner flasker, til 5,5 millioner. Hele prosjektet, inkludert produksjonsbygninger og hotell, er kostnadsberegnet til 65 millioner Euro.
- Dette vil bli verdens dyreste hotell, arealmessig sett, påstår Javier Ybáñez, Riscals eksportsjef.

Det er Starwood-gruppen som skal drifte hotellet. De har i dag hånd om hotellkjedene Sheraton og W samt andre luksushoteller.

Ybáñez regner med en massiv vekst i antall besøkende de neste årene.
- I dag har vi omlag 6000 gjester i året. Dersom store cruiseselskaper legger turen innom Rioja, er det ikke unaturlig å anslå at antall besøkende kan bli så høyt som 100.000, mener han.

Hotellets tak skal påbegynnes neste måned, men allerede nå er Ybáñez i gang med å finne kjøkkensjef.
- Selvsagt er det fristende å hyre en kjent kokk, som eksempelvis Ferran Adria på El Bulli i Barcelona. Men; vi ønsker jo aller helst en person fra området - en som kjenner og forstår den lokale mattradisjonen, avslutter Ybáñez.

Kilde: Decanter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her