Rioja får verdens dyreste hotell

Det er hos vinprodusenten Marques de Riscal at verdens dyreste hotell nå bygges - meter for meter. Det er den lille byen Elciego med 900 innbyggere og kun én restaurant som får æren av å huse det fabelaktige hotellet.

Bygningen er designet av den amerikanske arkitekten Frank O Gehry. Han sto også bak det fasjonable Guggenheim-museet i Bilbao, et museum der titan er gjennomgangsmaterialet.

Og det er nettopp titan som også i det nye hotellet får spille hovedrollen. Når hotellet står ferdig tidlig neste år vil det bestå av 14 værelser, restaurant, konferansesenter, museum og spa. Takkonstruksjonen skal reflektere stoffet i flamencodanserens kjole, og konstrueres av titan i fargene rødt, gull og sølv.

Marques de Riscal er et av Riojas eldste vinhus og har alltid ligget foran i utviklingen av områdets viner. Allerede fra starten i 1862 har huset blandet inn Cabernet Sauvignon i sine viner mens de aller fleste produsenter i området benytter utelukkende Tempranillo. de er heller ikke redde for rådgivning fra andre produsenter. Direktør for Château Margaux i Bordeaux, Paul Pontallier, besøker Marques de Riscal opptil flere ganger i året og gir råd om produksjonen.

Det nye hotellet er den del av Riscals "Prosjekt 2000", en vekstplan som inkluderer økt vinproduksjon - fra dagens 4,5 millioner flasker, til 5,5 millioner. Hele prosjektet, inkludert produksjonsbygninger og hotell, er kostnadsberegnet til 65 millioner Euro.
- Dette vil bli verdens dyreste hotell, arealmessig sett, påstår Javier Ybáñez, Riscals eksportsjef.

Det er Starwood-gruppen som skal drifte hotellet. De har i dag hånd om hotellkjedene Sheraton og W samt andre luksushoteller.

Ybáñez regner med en massiv vekst i antall besøkende de neste årene.
- I dag har vi omlag 6000 gjester i året. Dersom store cruiseselskaper legger turen innom Rioja, er det ikke unaturlig å anslå at antall besøkende kan bli så høyt som 100.000, mener han.

Hotellets tak skal påbegynnes neste måned, men allerede nå er Ybáñez i gang med å finne kjøkkensjef.
- Selvsagt er det fristende å hyre en kjent kokk, som eksempelvis Ferran Adria på El Bulli i Barcelona. Men; vi ønsker jo aller helst en person fra området - en som kjenner og forstår den lokale mattradisjonen, avslutter Ybáñez.

Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen