Risikerer dobbelt skatt

Flere fortvilede ungdommer i restaurantbransjen i Telemark henvender seg til Arbeidsgiverkontrollen. Årsaken er at de må betale dobbelt skatt.

Dette kan skje hvis bedriften de jobber i går konkurs. Dersom bedriftene ikke har betalt inn skattetrekket til skattevesenet risikerer de ansatte å få et krav om restskatt.
 
Spar på slippen
Rådet til ungdom, spesielt i restaurantbransjen, er å ta vare på lønnsslippen.
 
- Mange unge tror at alt er i orden bare de får lønn hver måned, sier Tommy Tronrud i Arbeidsgiverkontrollen til NRK Telemark.
 
Skal sende penger
Men slik er det ikke alltid. Arbeidsgiverne skal også sende skattetrekket til myndighetene.
 
- Hvis det ikke blir gjort har ikke skatteetaten oversikt over hva den enkelte arbeidstaker har betalt inn i skatt, sier Tronrud.
 
Slippen er bevis
Har du tatt vare på lønnslippene har du en god dokumentasjon i møtet med Likningskontoret på at du har betalt skatt.
 
- Hvis ikke blir det vanskelig å dokumentere det reelle skattetrekket, sier Tronrud.
 
- Om du ikke får dette av arbeidsgiver bør du kontakte Arbeidsgiverkontrollen eller Arbeidstilsynet. Særlig de som jobber i restaurantbransjen, sier Tronrud.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen