Roald Dahls vinsamling på auksjon

Én kasse Leoville Las-Cases 1982 og én flaske Massandra 1830 med i morgendagens auksjonen over Roald Dahls eiendeler. Også private fotografier og andre spennende "skatter" er med når Christies i London setter i gang auksjonen.
Redaksjonen
12 Desember 2004 - 02:00

Det er Felicity (Liccy) Dahl, Roalds kone, som har plukket ut enkelte godbiter fra forfatterens vinkjeller. I tiden før han døde i 1990, rakk han å fylle sin vinkjeller med svært spennende viner, for det meste slottsviner fra Bordeaux. Det var hovedsaklig viner fra 1982 og 1983 som inntok kjelleren i enorme mengder. Også store mengder burgunder fant veien til hans skattkammer.

Massandraen fra 1830 var en gave fra Eric Abraham, som i 1989 produserte filmen Danny og den store fasanjakten.
- Han spurte Roald om han kunne få rettighetene til "Verdens største fersken", men han nektet fordi han mente at det ville være umulig å filmatisere denne, forteller Felicity.
- Deretter fikk han plutselig rettigheten likevel, uten å betale noe for den.

Hoveddelen av det som skal auksjoneres er Dahls egne fotografier, spesielle tegninger samt originaler av lydbøker og tegnefilmer.

- Roald Dahl var en talentfull fotograf. Mange av de bildene som nå auksjoneres har tidligere aldri vært vist for offentligheten, og gir et sjeldent innsyn i forfatterens private verden, forteller Hugh Edmeades hos Christies.

Auksjonen finner sted hos Christies i King Street i London. Inntektene går til "Roald Dahl Museum and Story Centre" i Great Missenden, Buckinghamshire som åpner i 2005.

Kilde: Decanter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her