Robert G. Mondavi er død

Den amerikanske vinmakeren Robert G. Mondavi er død. Han ble 94 år gammel.
Redaksjonen
20 Mai 2008 - 18:41

Robert Mondavi er et kjent navn fra Napa Valley, og regnes som den moderne amerikanske kvalitetvinens far. Han var også et ikon innen amerikansk mat- og vinindustri. Mondavi døde i sitt eget hjem i Napa Valley 16. mai.
 
Robert Mondavi endret USAs vinindustri da han åpnet vingården sin i 1966. Han var overbevist om at han kunne klare å produsere viner i verdensklasse i Napa Valley.
 
Innovativ
Siden den gang har Robert Mondavi Winery blitt kjent som en av verdens mest innovative vinprodusenter og en produsent som plasserte USA på vinkartet.
 
Mondavi ble født i Virginia, Minnesota. Foreldrene hans emigrerte fra Sassoferrato i Marche-regionen i Italia.
 
Med denne bakgrunnen vokste Mondavi på mange måter opp med "den gamle skolen" når det gjaldt mat og vin. 
 
Markedsføring
Han utdannet seg innen økonomi, business og ledelse ved Stanford. Mondavi forstod at markedsføring var en viktig faktor for å oppnå suksess i vinindustrien. Han begynte å jobbe sammen med faren sin hos vinprodusenten Sunnyhill Winery i St. Helena.
 
Etter en tid fikk han overtalt faren til å kjøpe Charles Krug Winery i samme område. Mondavi oppgraderte teknologien og bestemte seg for å bedre kvaliteten på vinen.
 
Allerede på 50-tallet begynte han å arrangere vinturer og smakinger, noe som ingen i Napa Valley hadde gjort før ham. 
 
Åpnet eget
I 1966 etablerte han Robert Mondavi Winery. Han hyret inn arkitekten Cliff May som designer, og tanken var at han skulle skape et byggverk som skulle være et landemerke i California.
 
Å bruke en arkitekt var nok til at folk i området sperret opp øynene. Men Mondavi laget også områder for utdannelse og underholdning, noe som naboene også satte pris på. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her