Robert G. Mondavi er død

Den amerikanske vinmakeren Robert G. Mondavi er død. Han ble 94 år gammel.

Robert Mondavi er et kjent navn fra Napa Valley, og regnes som den moderne amerikanske kvalitetvinens far. Han var også et ikon innen amerikansk mat- og vinindustri. Mondavi døde i sitt eget hjem i Napa Valley 16. mai.
 
Robert Mondavi endret USAs vinindustri da han åpnet vingården sin i 1966. Han var overbevist om at han kunne klare å produsere viner i verdensklasse i Napa Valley.
 
Innovativ
Siden den gang har Robert Mondavi Winery blitt kjent som en av verdens mest innovative vinprodusenter og en produsent som plasserte USA på vinkartet.
 
Mondavi ble født i Virginia, Minnesota. Foreldrene hans emigrerte fra Sassoferrato i Marche-regionen i Italia.
 
Med denne bakgrunnen vokste Mondavi på mange måter opp med "den gamle skolen" når det gjaldt mat og vin. 
 
Markedsføring
Han utdannet seg innen økonomi, business og ledelse ved Stanford. Mondavi forstod at markedsføring var en viktig faktor for å oppnå suksess i vinindustrien. Han begynte å jobbe sammen med faren sin hos vinprodusenten Sunnyhill Winery i St. Helena.
 
Etter en tid fikk han overtalt faren til å kjøpe Charles Krug Winery i samme område. Mondavi oppgraderte teknologien og bestemte seg for å bedre kvaliteten på vinen.
 
Allerede på 50-tallet begynte han å arrangere vinturer og smakinger, noe som ingen i Napa Valley hadde gjort før ham. 
 
Åpnet eget
I 1966 etablerte han Robert Mondavi Winery. Han hyret inn arkitekten Cliff May som designer, og tanken var at han skulle skape et byggverk som skulle være et landemerke i California.
 
Å bruke en arkitekt var nok til at folk i området sperret opp øynene. Men Mondavi laget også områder for utdannelse og underholdning, noe som naboene også satte pris på. 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen