Robert Mondavi overlater endelig roret

Robert Mondavi (90), den californiske vins far, trekker seg omsider fra styringen av familiebedriften.

Tittelen som "Chairman Emeritus" beholder han, selv om han nå altså lar den "yngre garde" slippe til. Robert Mondavi (60) har utviklet det familieeide selskapet til dagens vinproduksjon på fire kontinenter og med salg i over 80 land.

Som en foregangsfigur for utvikling og jordsmonnets viktige egenskap for vin, har han også drevet en energisk kampanje for å merke vinenes etikett med det positive helseaspekt vin faktisk har, dette i motsetning til den byråkratiske advarselen for misbruk som i dag gjelder.

Mondavis eldste sønn, Michael, formann for Robert Mondavi Winery, mener bestemt at farens energi, entusiasme og visjoner fortsatt vil inspirere driften.

Robert Mondavi, høyt respektert like mye i Europa som i USA og ofte betegnet som mannen som brakte californisk vin inn i vinverdenens oppmerksomhet, er uoffisielt kjent som vinområdet Napas far.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen