Robert Parkers franske partner i forhør

I følge en fransk avis er Hanna Agostini, en av Robert Parkers viktigste samarbeidspartnere i Frankrike, blitt forhørt av politiet i Bordeaux i forbindelse med triksing med bokføringen.

Etterforskningen er konsentrert rundt Isabel Teles Pinto, en tidligere ansatt i firmaet SA Vignobles Rocher Cap de Rive (VRCR) som eier ca 800 hektar vinmarker i Bordeaux og er en del av Benelux- gruppen Geens.
 
Pinto styrte flere slott for VRCR og er etterforsket for tillitsbrudd samt mislighold av bedriftens aktiva. Hennes arbeidsgiver beskylder henne for urettmessig å ha tilegnet seg 800 000 euro med hjelp av falske fakturaer, melder just-drinks.com
 
Agostini's ektemann Eric, advokat med vin som spesialområde, sa til fransk presse at politiet ønsket noen oppklaringer om penger som angivelig var utbetalt til hans kone og at utbetalingen var knyttet til Parkers vinmagasin Wine Advocate.
 
- Disse kvitteringene er falske. Parker har ingen ting med dette å gjøre. Noen setter ut rykter om min kone, skal han ha uttalt.
 
Som Parkers samarbeidspartner har Agostini samlet informasjon til hans Wine Guide samt stått for oversettelser. Hun har også arrangert smakinger og introdusert Parker til vinprodusenter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen