Rocka indianere på befaring

Kjeden Hard Rock Cafe ble nylig kjøpt av indianerstammen Seminole i Florida. Prislappen var 5,9 milliarder kroner. I går besøkte indianerne Oslo.
Redaksjonen
21 Juni 2007 - 12:30

Representanter fra indianerstammen Seminole Tribe of Florida var i Oslo i forbindelse med stammens nylige oppkjøp av Hard Rock Cafe-kjeden fra britiske The Rank Group Plc.
 
- Oppkjøpet av Hard Rock Cafe var en mulighet vi ikke kunne gå glipp av, sier Max Osceola jr, som er stammerådsleder.
 
Egenkapital og lån
Stammen finansierer kjøpet gjennom en kombinasjon av egenkapital opptjent gjennom ulike forretninger samt lån gjennom et nyopprettet selskap. Seminolene har i lengre tid vært kjent for nyskapende og vellykkede forretninger innen spillindustri, turisme, tobakk samt kveg- og sitrusproduksjon.
 
Globalt
Hard Rock Cafe er siden etableringen i 1971 blitt en global institusjon bestående av 124 restauranter og 8 hoteller. Kjeden er også kjent for å ha verdens største samling av musikkrelaterte effekter som blant annet instrumenter, klær, sangtekster og foto.
 
Totalt eier kjeden i overkant av 60.000 slike effekter og kan derfor regnes som et globalt rocke-museum.
 
Mye spill
Seminole-stammen har sitt hovedkvarter i Hollywood, Florida. Mer enn 90 prosent av stammens inntekter genereres fra spillindustrien. Oppkjøpet av Hard Rock International er en del av Stammestyrets strategi om å spre eierinteressene.
 
Siden etableringen av Hard Rock Cafe i London i 1971 har kjeden vokst til å bli et globalt fenomen. Totalt er det 124 Hard Rock Cafe restauranter i 46 land i tillegg til seks Hard Rock Hotels og to Seminole Hard Rock Hotels and Casinos.
 
Mange effekter
Kjeden eier i overkant av 60.000 ulike effekter fra artister gjennom de siste 50 årene.
 
Årsaken til at indianerne tok turen til Oslo aller først er at det er denne restauranten som går best i Europa.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her