Rogaland beste land i nordisk mesterskap

Rogaland beste land i nordisk mesterskap

Christian André Pettersen og Adam Schive Bjerck, begge fra Rogaland, vant hver sin klasse i Nordisk mesterskap i kokkekunst.

Med et seiersbrøl hoppet Christan André Pettersen i været da dommerene utropte ham til  «Nordic chef of the year». Dermed ble den norske triumfen fullkommen i konkurranse som ble holdt under Foodexpo 2012 i Herning i Danmark.

Adam Schive Bjerck hadde nemlig slått an tonen ved å vinne  «wild card»-konkurransen for spesielt inviterte kokker under 23 år. Deretter ble han til overmål nummer to i hovedkonkurransen. Pettersen, norsk mester i kokkekunst i fjor og kokk ved Charles & De i Sandnes, og Adam Schive Bjerck, som til daglig jobber ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, løftet dermed Rogaland helt til topps blant de nordiske landene.

Til sammen ti kokker fra Island, Danmark, Sverige, Finland og Norge gjorde opp om de gjeve titlene.

LES OGSÅ: Nordens beste kokker møtes til dyst

Sjefen på Gastronomisk Institutt (GI) er naturligvis fornøyd med resultatene i Danmark.

- Jeg er mektig imponert over at vi i Rogaland hevder oss med to kokker i toppen i Nordisk mesterskap. Og så er jeg stolt over at GI nok en gang beviser at vi får med oss de beste og er gode i faget vårt, sier GI-sjef Leif André Pedersen til Stavanger Aftenblad.

Resultater, Nordic Chef of the year:

1. plass:  Christian André Pettersen, Norge
2. plass: Adam S. Bjerck, Norge
3. plass: Mette Hvarre Gassner, Danmark

Resultater, Wildcard:

1. plass: Adam S. Bjerck, Norge
2. plass: Phi Nghi Thanh Le, Sverige
3. plass: Jorma Haranen Tuomari, Finland

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen