Nordens beste kokker møtes til dyst

Nordens beste kokker møtes til dyst

10 av Nordens ypperste kokker skal kjempe om tittelen "Nordens beste" på Foodexpo 2012 i mars.
16 Februar 2012 - 09:48

Den 20. mars er det duket for et ordentlig "showdown" i den danske byen Herning. Da skal Nordens fremste kokker traktere kniver og råvarer i kampen om tittelen "Nordens beste kokk" under Foodexpo 2012.

- Det blir en spennende konkurranse med ti virkelig dyktige finalister. Vi håper det sender et tydelig signal om at det nordiske kjøkken er en gastronomisk høyborg, og at våre kokker er bransjeledende, sier restauratør Uffe Nielsen, president for Nordisk Køkkenchef Forening og KF Danmark.

Han framhever at Norge har verdens beste kokkelandslag, mens danskene for tiden innehar titlene "Verdens beste restaurant" og "Verdens beste kokk".

Fra Norge stiller Norgesmester i kokkekunst, Christian A. Pettersen (Charles & De i Sandnes), og vinner av klippfisk, Adam S. Bjerck (Søtt & Salt i Bergen).

LES OGSÅ: Nestbest i Norden

Fem timer

I løpet av konkurransens fem timer skal deltakerne tilberede en meny ut fra en kasse med råvarer som offentliggjøres på finaledagen.

At det nordiske kjøkken står sterkt, understrekes av at visepresidenten i den internasjonale foreningen for kjøkkensjefer (WACS), Gissur Gudmundsson, har valgt å overvære denne konkurransen framfor Bocuse d'Or Europe 2012 i Frankrike.

Det nordiske kokkemesterskapet avholdes for andre gang på Foodexpo. Første gang var i 2010.

Deltakerne:

• Mette Gassner og Morten Mortensen, Danmark
• Martin Hansen og Phi Nghi Thanh Le, Sverige
• Christian A. Pettersen og Adam S. Bjerck, Norge
• Eerik Mansikka Vanhempi, Toni Toivanen Nuorempi og Jorma Haranen Tuomari, Finland
• Òlafur Àgustsson og Gìsli Mattias Auòunsson, Island

Konkurransen er individuell.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her