Nordens beste kokker møtes til dyst

Nordens beste kokker møtes til dyst

10 av Nordens ypperste kokker skal kjempe om tittelen "Nordens beste" på Foodexpo 2012 i mars.

Den 20. mars er det duket for et ordentlig "showdown" i den danske byen Herning. Da skal Nordens fremste kokker traktere kniver og råvarer i kampen om tittelen "Nordens beste kokk" under Foodexpo 2012.

- Det blir en spennende konkurranse med ti virkelig dyktige finalister. Vi håper det sender et tydelig signal om at det nordiske kjøkken er en gastronomisk høyborg, og at våre kokker er bransjeledende, sier restauratør Uffe Nielsen, president for Nordisk Køkkenchef Forening og KF Danmark.

Han framhever at Norge har verdens beste kokkelandslag, mens danskene for tiden innehar titlene "Verdens beste restaurant" og "Verdens beste kokk".

Fra Norge stiller Norgesmester i kokkekunst, Christian A. Pettersen (Charles & De i Sandnes), og vinner av klippfisk, Adam S. Bjerck (Søtt & Salt i Bergen).

LES OGSÅ: Nestbest i Norden

Fem timer

I løpet av konkurransens fem timer skal deltakerne tilberede en meny ut fra en kasse med råvarer som offentliggjøres på finaledagen.

At det nordiske kjøkken står sterkt, understrekes av at visepresidenten i den internasjonale foreningen for kjøkkensjefer (WACS), Gissur Gudmundsson, har valgt å overvære denne konkurransen framfor Bocuse d'Or Europe 2012 i Frankrike.

Det nordiske kokkemesterskapet avholdes for andre gang på Foodexpo. Første gang var i 2010.

Deltakerne:

• Mette Gassner og Morten Mortensen, Danmark
• Martin Hansen og Phi Nghi Thanh Le, Sverige
• Christian A. Pettersen og Adam S. Bjerck, Norge
• Eerik Mansikka Vanhempi, Toni Toivanen Nuorempi og Jorma Haranen Tuomari, Finland
• Òlafur Àgustsson og Gìsli Mattias Auòunsson, Island

Konkurransen er individuell.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen