Rogers fyller 50 år

Rogers fyller 50 år

Utesteder kommer og går. Rogers i Tromsø består.
14 September 2012 - 21:46

Rune Bræck og Bjarne Michalsen er heltent før feiringen av utestedet Rogers første 50 år. Til uka blir det femdagers jubileumsfestival, og eierne garanterer en heidundrende fest når selveste «stayeren» i Tromsøs uteliv er halvveis til hundre, skriver Nordlys.

Et par avbrekk har det vært underveis, men for 50 år siden åpnet familien utestedet som er oppkalt etter Bjarne Michalsens lillebror.

– Den gangen hadde vi fullt kjøkken. Det var hvite duker, og folk kunne ta seg en bedre middag. Etterpå var det orkester og dans, forteller han.

Datidas artister hadde navn som Bjørklunds trio og Kjell Karlsens orkester. De kom gjerne flere ganger i året, og hvert besøk kunne vare i flere måneder.

– Jeg møter folk i dag som forteller at de traff dama på Rogers, sier Bjarne Michalsen.

– ... eller så ble de kvitt henne på Rogers, bemerker Rune Bræck.

I 1969 ble det foreløpig stopp for Rogers etter storbrannen i sentrum. Ved gjenåpningen i 1972 gikk familien for samme konsept. Det ble imidlertid endret i takt med utviklingen.

– Flere gatekjøkken ble etablert, og folk begynte å spise der. Da la vi om, og vi bygde faktisk gatekjøkken inne på Rogers også, forteller Michalsen.

På 70-tallet endret også den musikalske profilen seg. Østeuropeiske orkestre gjorde sitt inntog, og det var ikke før utpå 80-tallet at norske band, som Stage Dolls, kom tilbake.

Økt konkurranse på konsertmarkedet førte til at Rogers satset på DJ og disko, men på 2000 ble det en ny pause da konkurrenten RGH overtok lokalene under navnene Ovenpå og Play.

I 2007 gjenåpnet Rogers med tredje generasjon, Stian Michalsen, i sjefsstolen.

– Vi har vært en familiebedrift med liten administrasjon, og der alle i familien har vært vaktmester, hovmester og dørvakt. Modern jobbet for eksempel døgnet rundt, og vasket hele lokalet hver mandag, forteller Bjarne Michalsen.

– Det har vært noen fantastiske år i bransjen, og det blir det ennå i 50 år til.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her