Ros til "Fiskeskjær"

Petter Gregersen (61) fra Berlevåg, ble i dag tildelt prisen som Årets SKREI-fisker av Norges Råfisklag. Tross lave torskepriser, leveres det kvalitet på et historisk høyt nivå.
Redaksjonen
11 Juni 2010 - 16:16

- Dette er min Oscar! sa en stolt Petter Gregersen etter at han onsdag ble tildelt tittelen og fiskerstatuetten av fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. - Jeg synes det er veldig viktig at noen setter et slikt fokus på kvalitet. Det er det eneste vi har å by på i konkurransen med andre.

- "Fiskeskjær", er en typisk kystsjark på 40 fot. Jeg drifter alene og utelukkende med line. Da får jeg fisk som er fri for åte, og det er en viktig kvalitetsfaktor for meg, sier Gregersen.

Ekstra fin fisk
Juryen har nok en gang hatt en vanskelig jobb med å finne en vinner blant mange gode kandidater. I år fikk de imidlertid god hjelp av publikums mening, gjennom avstemmingen på www.fiskeribladetfiskaren.no.

- Årets Skrei-fisker er en kvalitetsfisker av den gode gamle sorten, sier Robert Hansen, jurymedlem og styreleder i Norges Råfisklag. - Han har levert høy kvalitet til merkevaren Skrei® gjennom hele sesongen. I tillegg leverer han til et fiskebruk som har sterkt fokus på ferskhet og kvalitet, og som involverer fiskerne i dette arbeidet.

- Ingen har så fin fisk som Petter Gregersen på "Fiskeskjær", og det har han bestandig! sier Bjørn-Ivar Olsen hos Berle Fisk. - Når han kommer på land med fisken i kar, er vannet så rent at vi nesten kan drikke det. Vi merker og pakker mesteparten av hans fisk som Skrei®, og eksporterer den til Frankrike.

Egen kvalitetsstandard
De senere år har forbrukere rundt om verden fått øynene opp for skreien som hvert eneste år kommer inn til norskekysten for å gyte. For å sikre at konsumentene i de mange viktige sjømatmarkedene rundt om i verden skal få skrei av førsteklasses kvalitet, er det innført en egen kvalitetsstandard og merkevaren Skrei®, som prisen er knyttet til.

- Godt handverk om bord legger grunnlag for kvaliteten helt frem til middagsbordet. Uten fiskernes innsats, kan man ikke lykkes understreket Trygve Myrvang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her