Røverkjøp utenfor allfarvei

Røverkjøp utenfor allfarvei

Denne vinen kommer fra en av de mer forblåste delene av Spania.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Senda de las Rochas Bobal 2011 (93933) kommer fra Manchuela som riktignok ikke ligger så langt unna norskebastionen i Alicante eller trendy Valencia. De 11-12 milene er imidlertid nok til at du befinner deg utenfor allfarvei, og det er virkelig langt mellom både landsbyer og folk. Derfor er også vinene i området oversette perler, som vår herlig saftige og parfymerte vin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

God matvin
Til overmål er den laget av en drue fjernt fra de du vanligvis finner i en spansk vin. Bobal er en helspansk sort, og som «ruler» i Manchuela, men er mest kjent for sin rolle i blandingsviner hvor den bidrar med farge. Men jammen er den ikke velsmakende i pur form. Og en utmerket matvin til så vel lammesteik som ribbe - når den tid kommer.

Sjelden fugl
I Manchuelas leire- og kalksteinsvinmarker mellom 700 og 1000 m.o.h. sikres druens syrestruktur samtidig som dens moderate alkohol beholdes. Selv med 13,5 prosent er den en sjelden fugl blant dagens høyoktanviner fra så vel Spania som andre deler av middelhavsområdet.

I motsetning til mesteparten av vinen fra denne kanten kommer vår vin ikke fra et kooperativ, men derimot fra en privat kjeller av nyere dato. Pardo Tolosa startet opp så sent som i 2006 og lager økologiske viner fra gamle vinstokker. Vår vin henter sine druer fra planter på rundt 60 år.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Flaskefoto: Roger Kolbu (Apéritif)

Senda de las Rochas Bobal 2011

Produsent:
Vinos de Alborea
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Manchuela
Pris:
79,90 kr
Varenummer:
9393301
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen