Royal Christiania får kritikk

Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum får hard kritikk av Mattilsynet.

Mattilsynet i Oslo kontrollerte Norges nest største hotell onsdag og kom frem til et nedslående resultatet. Delene av kjøkkenet som brukes ved servering av varmmat ble stengt.
 
Reell fare
- Vi avdekket omtrent det samme under en kontroll i vår, og denne gangen konkluderte vi med at det var en reell fare for helseskade, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen til Aftenposten.no.
 
- Hotellet har et kvalitetssystem som ikke har vært brukt på lenge, sier han.
 
Det er ikke gode nyheter for hotellet.
 
Blant annet avdekket tilsynet for dårlig håndhygiene blant de kjøkkenansatte, tining av matvarer i romtemperatur, for lav temperatur på varmmat og et kjøkken og lager som var rotete og for dårlig rengjort.
 
Rotete benker
Hotellet fikk også kritikk for rotete kjøkkenbenker på grunn av den travle julebordsesongen.
 
- I førjulstiden går det litt over stokk og stein, og når kjøkkenbenkene er fulle av mat og gjenstander, blir det også vanskelig å få gjort rent skikkelig, sier Nielsen.
 
Gjenåpnet torsdag
Hotellet fikk gjenåpne kjøkkenet torsdag kveld, etter at Mattilsynet hadde vært på etterkontroll.
 
Hotelldirektør Stig Hillestad mener pålegget fra Mattilsynet var fortjent. Han erkjenner at rutinene for internkontroll ikke har vært godt nok fulgt.
 
- Mattilsynet gjør en veldig viktig jobb, og kontrollene viser hvem som er seriøse i bransjen og ikke, sier han.
 
To andre stengt
Også en av avdelingene til Pizza og Kina Expressen er stengt av Mattilsynet. Pizza og Kina Expressen er en av Oslo-områdets største leverandører av hurtig- og overtidsmat.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen