Royal Christiania får kritikk

Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum får hard kritikk av Mattilsynet.
Redaksjonen
30 November 2007 - 01:56

Mattilsynet i Oslo kontrollerte Norges nest største hotell onsdag og kom frem til et nedslående resultatet. Delene av kjøkkenet som brukes ved servering av varmmat ble stengt.
 
Reell fare
- Vi avdekket omtrent det samme under en kontroll i vår, og denne gangen konkluderte vi med at det var en reell fare for helseskade, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen til Aftenposten.no.
 
- Hotellet har et kvalitetssystem som ikke har vært brukt på lenge, sier han.
 
Det er ikke gode nyheter for hotellet.
 
Blant annet avdekket tilsynet for dårlig håndhygiene blant de kjøkkenansatte, tining av matvarer i romtemperatur, for lav temperatur på varmmat og et kjøkken og lager som var rotete og for dårlig rengjort.
 
Rotete benker
Hotellet fikk også kritikk for rotete kjøkkenbenker på grunn av den travle julebordsesongen.
 
- I førjulstiden går det litt over stokk og stein, og når kjøkkenbenkene er fulle av mat og gjenstander, blir det også vanskelig å få gjort rent skikkelig, sier Nielsen.
 
Gjenåpnet torsdag
Hotellet fikk gjenåpne kjøkkenet torsdag kveld, etter at Mattilsynet hadde vært på etterkontroll.
 
Hotelldirektør Stig Hillestad mener pålegget fra Mattilsynet var fortjent. Han erkjenner at rutinene for internkontroll ikke har vært godt nok fulgt.
 
- Mattilsynet gjør en veldig viktig jobb, og kontrollene viser hvem som er seriøse i bransjen og ikke, sier han.
 
To andre stengt
Også en av avdelingene til Pizza og Kina Expressen er stengt av Mattilsynet. Pizza og Kina Expressen er en av Oslo-områdets største leverandører av hurtig- og overtidsmat.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her