Røykerne drikker mer

Jo mer du røyker, jo mer alkohol må du drikke for å kjenne rusen, er resultatet av en ny forskningsrapport.
Aase E. Jacobsen
28 August 2006 - 13:17

Hvis du som røyker har merket at du heller innpå mer enn ikke-røykerne, er det helt korrekt. Røyking stimulerer nemlig lysten på alkohol. Årsaken er at inntaket av nikotin demper effekten av alkohol. Dermed tar det lenger tid før rusfølelsen oppnås. Dette er resultatet av en studie utført av Texas A&M Health Science Center med Wei-Jeun Chen, forskningssjef og førsteamanuensis for nevrologiske studier, i spissen. Hun uttaler til Drinks Business Review:

- Siden den ønskete effekten av alkohol reduseres merkbart av nikotin, spesielt blant de som drikker mye på en gang, vil dette kunne føre til overdrikking. Med andre ord ser det ut til at røyking stimulerer alkoholinntak.

Undersøkelsen ble riktignok og ikke uventet utført på rotter, men forskerne mener at den samme effekten gjelder for mennesker. Rottene ble tatt blodprøver av etter at de var fôret med ulike doser av nikotin og alkohol. Testene viste at promillen falt etter hvert som nikotinnivået økte. Forskerne forklarer dette med at nikotin forsinker opptaket av alkohol i tarmene siden den forblir lenger i magesekken hvor den fordøyes. Dermed passerer mindre alkohol ut i tarmene som er den vanlige opptakskanalen.

Kombinasjonen av røyk og alkohol er derfor ekstra ugunstig for helsa, skal vi tro denne forskningsrapporten. Røykeforbudet bør derfor ha hatt en positiv helseeffekt for de med et opprinnelig høyt inntak av begge deler.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her