Rund italiener

Denne uken anbefaler vi en rund og smaksrik toscansk vin uten de skarpe kantene mange forbinder med vin herfra. Den passer derfor de fleste ganer. Den er imidlertid ikke blant de billigste men gir like fullt god vinvaluta. Drikk den til alt fra pastarette
Aase E. Jacobsen
09 Januar 2001 - 20:03

Villa Teseo 1997 (varenr. 32397, bestillingsutvalg, kr 120,50) er en såkalt moderne toscaner som bærer betegnelsen IGT - indicazione geografica tipica i motsetning til lignende viner som vanligvis kalles chianti. Årsaken er at Villa Teseo har en liten andel cabernet sauvignon i blandingen, i tillegg til den typiske toscanske druen sangiovese.

Men det som egentlig gjør Villa Teseo moderne er fatbruken, små franske fat i tillegg til noe større slovenske fat, som er den tradisjonelle fattypen på disse breddegrader. Disse fatene brukes i mange år og gir ikke noe direkte fatpreg på vinen. Det gjør imidlertid de franske barriques.

Og det er dette fatpreget som slår gjennom i så vel duft som smak. Men likevel uten at det blir uharmonisk. Fatkrydderet balanseres godt av kirsebær og solbær, smaken er krydret og saftig med innslag av solmodne søte skogsbær, tanninene er svært bløte hvilket gjør det til en vin som er lett å drikke og ikke minst like. Mange opplever italienske viner basert på sangiovese som syrlige og tøffe, tilhører du denne gruppen er Villa Teseo et godt valg. Og den passer utmerket til smaksfyldige pastaretter, saftig grillet kjøtt eller til harde oster.

Produsenten heter Castellani og er en kjempeenhet i europeisk målestokk med 18 millioner flasker i året. Mesteparten er vin som kommer fra andre enn egne kilder, men Castellani-familien som har historisk betydning og innflytelse sitter på ikke mindre enn 1000 hektar hvilket gjør dem til en av Italias desidert største vinmarkeiere.

Vil du lese mer om druetypene finner du det her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her