Rund italiener

Denne uken anbefaler vi en rund og smaksrik toscansk vin uten de skarpe kantene mange forbinder med vin herfra. Den passer derfor de fleste ganer. Den er imidlertid ikke blant de billigste men gir like fullt god vinvaluta. Drikk den til alt fra pastarette
Aase E. Jacobsen
09 Januar 2001 - 20:03

Villa Teseo 1997 (varenr. 32397, bestillingsutvalg, kr 120,50) er en såkalt moderne toscaner som bærer betegnelsen IGT - indicazione geografica tipica i motsetning til lignende viner som vanligvis kalles chianti. Årsaken er at Villa Teseo har en liten andel cabernet sauvignon i blandingen, i tillegg til den typiske toscanske druen sangiovese.

Men det som egentlig gjør Villa Teseo moderne er fatbruken, små franske fat i tillegg til noe større slovenske fat, som er den tradisjonelle fattypen på disse breddegrader. Disse fatene brukes i mange år og gir ikke noe direkte fatpreg på vinen. Det gjør imidlertid de franske barriques.

Og det er dette fatpreget som slår gjennom i så vel duft som smak. Men likevel uten at det blir uharmonisk. Fatkrydderet balanseres godt av kirsebær og solbær, smaken er krydret og saftig med innslag av solmodne søte skogsbær, tanninene er svært bløte hvilket gjør det til en vin som er lett å drikke og ikke minst like. Mange opplever italienske viner basert på sangiovese som syrlige og tøffe, tilhører du denne gruppen er Villa Teseo et godt valg. Og den passer utmerket til smaksfyldige pastaretter, saftig grillet kjøtt eller til harde oster.

Produsenten heter Castellani og er en kjempeenhet i europeisk målestokk med 18 millioner flasker i året. Mesteparten er vin som kommer fra andre enn egne kilder, men Castellani-familien som har historisk betydning og innflytelse sitter på ikke mindre enn 1000 hektar hvilket gjør dem til en av Italias desidert største vinmarkeiere.

Vil du lese mer om druetypene finner du det her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her