Ruster opp for ti millioner

Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund skal renoveres for ti millioner kroner.

Hotelldelen er allerede staset opp, over nyttår skal to nye utendørssklier stå klare.
 
I flere måneder har arbeidere vært i full sving med å renovere hotellet.
 
1 200 kvadratmeter nye tepper er lagt, rommene er utstyrt med nye senger, tekstiler og møbler. I tillegg har fellesarealene fått en ansiktsløftning.
 
Så godt som nytt
- Hotelldelen er så god som ny,sier Sverre Ødegård, direktør i Badeparken.
 
-  Vi har vært oppe i et budsjett på tre millioner kroner for oppussingen av hotellet. Når vi nå er ferdige framstår det som helt nyrenovert, sier Ødegård til Varden.
 
Nå skal hotellet bruke flere millioner på badeanlegget.
 
Konkurranse
Hele anlegget skal pusses opp. Innendørssklien skal rives, nytt renseanlegg med UV-stråling - til en prislapp på rundt 500 000 - er allerede installert, og det foreligger planer om to nye utendørssklier.
 
- Vi skal bygge et tårn ute med en grunnflate på 42 kvadratmeter som er 15 meter høyt. Fra dette tårnet skal det gå to sklier, en såkalt "speedsklie" på 100 meter og en familiesklie på 50 meter. Budsjettet er på seks millioner. Vi har sendt planene til kommunen og håper det kan stå klart over nyttår.  De nye skliene har vi jobbet med en stund, men vi ser helt klart et behov for å møte konkurransen. I juli hadde vi en nedgang på 5-10 prosent besøkende i forhold til i fjor. Samtidig er dette todelt - utskiftningene skulle vært gjort for lenge siden, sier Ødegård.
 
Bryggeanlegg
Utbyggingsplanene stopper imidlertid ikke der. På sikt planlegges et bryggeanlegg med en serviceavdeling som skal gi gjestene tilgang til sjøen.
 
- Vi ser på mulighetene for å anrette et bryggeanlegg på eiendommen hvor vi for eksempel kan ha utleiebåter som familiene kan bruke til å komme seg ut i skjærgården. Men dette ligger fram i tid. Nå fokuserer vi først og fremst på de nye skliene, sier Ødegård.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen