- Rydd opp i utelivet!

Byrådet må rydde opp i utelivet i Oslo, mener Bryggeriforeningen og tilbyr hjelp til ryddesjauen.
Redaksjonen
26 November 2010 - 12:13

- Skjenkepolitikken i Oslo har gitt oss en utrivelig og farlig hovedstad. Det er på høy tid at Byrådet rydder opp. Vi blir gjerne med på ryddesjauen!

Slik kommenterer direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen  Brennpunkt-dokumentaren på NRK1. Den viser hvordan en mann som spilte overstadig beruset fikk servering på fire av fem utesteder i Oslo. Den samme mannen ble nektet på fem av fem steder i Stockholm.

- Politikken med at "det skal være lett å få og lett å miste" skjenkebevillinger er en gedigen fiasko. Mange som aldri burde fått skjenke en dråpe tjener store penger på useriøs drift og overskjenking, og de holder på i årevis uten at noen griper inn, sier Nome i en pressemelding fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Han mener at det må stilles langt strengere krav til de som får skjenkebevilling. I tillegg må kontrollen med utstedene bli mer effektiv. Nome viser til andre byer som har kommet svært langt i å skape et uteliv uten vold og fyll:

- I Stockholm har de satset stort på opplæring av serveringspersonale for å hindre skjenking av mindreårige og fulle folk. Fyllevolden er redusert med 30 prosent. Det er resultat av et nært samarbeid mellom bransjen og myndighetene. Quebec i Canada har en svært liberal alkohollovgivning, men har likevel landets laveste andel alkoholrelaterte problemer. Her er det jobbet systematisk med eiere og ansatte på steder med skjenkebevilling.Når politikerne svikter, må vi som lever av utelivet gå sammen om å rydde opp, sier Nome.

Han hevder at politiet, vin- og spritbransjen, samt utelivets bransjeorganisasjoner i HSH og NHO deler hans fortvilelse over de useriøse aktørene.

- Vi vil ta initiativ for å få bedre kvalitetssikring av skjenkestedene og anmoder myndighetene om å renske bort de som ikke har evne eller vilje til å følge norsk lov. Erfaringen viser at byer som satser noen få millioner til opplæring av dørvakter og servitører, får tifold tilbake i form av mindre vold, fyll og ødeleggelse, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her