- Rydd opp i utelivet!

Byrådet må rydde opp i utelivet i Oslo, mener Bryggeriforeningen og tilbyr hjelp til ryddesjauen.
Redaksjonen
26 November 2010 - 12:13

- Skjenkepolitikken i Oslo har gitt oss en utrivelig og farlig hovedstad. Det er på høy tid at Byrådet rydder opp. Vi blir gjerne med på ryddesjauen!

Slik kommenterer direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen  Brennpunkt-dokumentaren på NRK1. Den viser hvordan en mann som spilte overstadig beruset fikk servering på fire av fem utesteder i Oslo. Den samme mannen ble nektet på fem av fem steder i Stockholm.

- Politikken med at "det skal være lett å få og lett å miste" skjenkebevillinger er en gedigen fiasko. Mange som aldri burde fått skjenke en dråpe tjener store penger på useriøs drift og overskjenking, og de holder på i årevis uten at noen griper inn, sier Nome i en pressemelding fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Han mener at det må stilles langt strengere krav til de som får skjenkebevilling. I tillegg må kontrollen med utstedene bli mer effektiv. Nome viser til andre byer som har kommet svært langt i å skape et uteliv uten vold og fyll:

- I Stockholm har de satset stort på opplæring av serveringspersonale for å hindre skjenking av mindreårige og fulle folk. Fyllevolden er redusert med 30 prosent. Det er resultat av et nært samarbeid mellom bransjen og myndighetene. Quebec i Canada har en svært liberal alkohollovgivning, men har likevel landets laveste andel alkoholrelaterte problemer. Her er det jobbet systematisk med eiere og ansatte på steder med skjenkebevilling.Når politikerne svikter, må vi som lever av utelivet gå sammen om å rydde opp, sier Nome.

Han hevder at politiet, vin- og spritbransjen, samt utelivets bransjeorganisasjoner i HSH og NHO deler hans fortvilelse over de useriøse aktørene.

- Vi vil ta initiativ for å få bedre kvalitetssikring av skjenkestedene og anmoder myndighetene om å renske bort de som ikke har evne eller vilje til å følge norsk lov. Erfaringen viser at byer som satser noen få millioner til opplæring av dørvakter og servitører, får tifold tilbake i form av mindre vold, fyll og ødeleggelse, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her