Godbiter i pollisten
Så strålende kan selv en rimeligere bordeauxvin smake – og lagre

Så strålende kan selv en rimeligere bordeauxvin smake – og lagre

2016 kombinert med solid cabernet-andel sikrer resultatet. Du trenger ikke ha tålmodighet, for den smaker fortreffelig allerede.
Aase E. Jacobsen
18 November 2020 - 13:45
 

Nå er ikke Ch. Beaumont 2016 en hvilken som helt bordeaux, derimot en såkalt Cru Bourgeois, som er en kategori for gode bordeauxer fra Medoc som ikke er toppklassifisert for å si det på en enkel måte. Dermed betaler du er svært så akseptabel sum for en svært så vellaget vin. Og i 2016 skinner denne delen av Bordeaux så absolutt. Denne årgangen har gitt viner med betydelige tanniner og god syre, men også veldig gode aromaer, som løfter seg fra glasset når du skjenker vinen. Som er perfekt når vi snakker om en cabernet-dominert vin. Akkurat slik er ukens godbit.

Den gir følelsen av å «komme hjem» i betydningen «slik skal klassisk Medoc smake». En perle med andre ord, som uten problem vil utvikle seg videre i minst 10 år.

Selve slottet er fra 1854 og bygd i datidens populære Mansard-stil.

Beaumont er en av de største eiendommene i Medoc med 114 hektar vinmark i ett stykke med et jordsmonn av den berømte Medoc-grusen iblandet sand. Det ligger derfor litt for seg selv, innenfor D2 som løper sør-nord i Medoc. Adressen er Cussac-Fort-Medoc som er landsbyen før Saint-Julien-Beychevelle hvor «søsterslottet» Ch. Beychevelle ligger. De har felles eier gjennom Grands Millesimes de France.

Vinmarkene ble plantet om fra 1986 og gjennomsnittsalderen er derfor drøyt 20 år. De drives i dag etter Terra Vitis-prinsippene - en bærekraftsertifisering.

Med 114 hektar er produksjonen stor og de lager to viner, ukens godbit og andrevinen Les Tours de Beaumont, men det er hovedvinen det lages mest av, i 2016 ble det 546.000 flasker.

At 2016 ble så bra, skyldes kombinasjonen av gode nedbørsmengder i starten av året og 4 måneders tørke mellom juli og oktober med høy gjennomsnittstemperatur som i sin tur sørget for god modning og sunne druer. Et funfact er at 2016 var den lengste innhøstningsperioden i Beaumonts vinhistorie (som startet i 1824).

Beaumont ligger 12 til 14 måneder i disse fatene, hvorav en tredel av nye.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Beaumont
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    346.90 kr
    Varenummer:
    12375001
    88 POENG
    Ch. Beaumont
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her