Saksøker Hotel Continental

Fellesforbundet saksøker Hotel Continental som følge av de nye lønnsavtalene med de ansatte.
Redaksjonen
07 Juni 2007 - 20:05

- Dette mangler sidestykke i norsk arbeidsliv, sier forbundssekretær Eli Ljunggren til Magasinett.org.
 
I slutten av mai godkjente flertallet i særavtalenemnda lønnsavtalene på Hotel Continental. Det innebar at den tariffestede prosentlønnen på 12,5 prosent av brutto omsetning ble fjernet. Servitørene skulle over på timelønn med en bonusordning.
 
Lønnstap
I følge Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet (HRAF), nå Fellesforbundet, betyr det et lønnstap på mellom 150.000 og 200.000 kroner i året for servitørene.
 
Alvorlig
Særavtalenemnda slo fast at avtalene var oppsigelige. Det var gode nyheter for HRAF. Ledelsen og klubben lagde en avtale med det nyvalgte klubbstyret om at avtalene ikke kan sies opp på seks og sju år.
 
- Vi ser veldig alvorlig på det de har gjort, dette mangler sidestykke i norsk arbeidsliv. Dette er helt i strid med hva særavtalenemnda avgjorde, sier Eli Ljunggren, forbundssekretær i Fellesforbundet.
 
Nå forbereder hun arbeidsrettssak.
Intern konflikt
Forbundet kjemper med nebb og klør for å forhindre at prosentlønna på Hotel Continental forsvinner. Gjør den det, kan mange andre bedrifter forsøke å følge etter.
 
Konflikten preges også av uenighet mellom forbundet, Oslo servitørforening og en del av klubben på den ene siden, og det nyvalgte klubbstyret på den andre siden.
 
Kritikk
Klubbstyret som ble valgt tidligere i vår, har vært opptatt av å beholde arbeidsplassene, og har undertegnet de nye lønnsavtalene. Det har de fått svært sterk kritikk for. Blant annet har Oslo Servitørforening ønsket å ekskludere de tillitsvalgte.
 
Splitt og hersk
Eli Ljunggren er bekymret for arbeidsmiljøet på Hotel Continental.
 
- Denne splitt og hersk-taktikken må ledelsen ta ansvar for. Det har ført til et livsfarlig arbeidsmiljø, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her